Za autonomiju da se čuje do Brisela i Vašingtona 1Foto: FoNet / Dragan Antonić

Lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, poslednja je, u Novom Pazaru, održala završni predizborni skup. Pristalicama su se obratili lider partije Ugljanin i kandidati za odbornike i narodne poslanike.

Zajedničko u obraćanju im je bilo da će se, u narednom mandatu, zalagati za autonomiju Sandžaka i vraćanje statusa naroda Bošnjacima u Srbiji.

Ugljanin je, večeras, ponovio ranije izrečen stav da se radi o iz borima „sa samo dve platforme – autentične sandžačke politike i eksponata velikosrpske politike“.

Svojim pristalicama je rekao da je program te stranke jasan  i da od njihovih glasova zavisi ko će ih predstavljati i državnom i lokalnom parlamentu.

– Ako građani na izborima kažu da hoće autonomiju, mi ćemo to zastupati i taj stav moraju čuti i u Beogradu i Sarajevu, Briselu i Vašingtonu – poručio je lider SDA Sandžaka.

Kandidat za novi poslanički mandat u Skupštini Srbije Enis Imamović, ocenio je da jedino SDA „čuva čast Bošnjaka Sandžaka i ima snage da zaustavi velikosrpski režim, koji traži od Bošnjaka da glasaju za, onog 100 muslimana za 1 Srbina, Aleksandra Vučića“.

Obećao je da će se i u narednom mandatu zalagati za autonomiju Sandžaka jer „Ustav, svojim članom 108, dozvoljava osnivanje autonomnih oblasti u Srbiji“.

Ugljaninovo i Imamovićevo obraćanje, pristalice su više puta prekidale uvredljivim skandiranjem Aleksandru Vučiću.

SDA Sandžaka samostalno nastupa i na parlamentarnim i na lokalnim izborima u Novom Pazaru, gde je u minulom mandatu participirala u lokalnoj vlasti, na osnovu sporazuma o strateškoj saradnji, potpisanog u decembru 2016.godine, sa Sandžačkom demokratskom partijom(SDP),stožerom lokalne vlasti u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari