Za Kraljevinu Srbiju: Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije 1Foto: POKS (Arhiva)

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista posetila je Niš

Oni su meštanima i lokalnim predstavnicima stranke razgovarali o odbrani nacionalnih interesa i obećala da nikada neće pristati na podelu ili odvajanje svete srpske zemlje Kosova i Metohije, rečeno je u saopštenju ove Koalicije.

– Ja koji sam komandovao odbrani Srbije na Košarama, odbrani našeg naroda, zemlje i svetinja. Garantujem i svečano se zaklinjem pred vama, da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, niti ćemo pristati na podelu naše svete zemlje. Živela Kraljevina Srbija ! – poručio je komandant odbrane Košara 1999.godine i prvi na listi Koalicije Za Kraljevinu Srbiju, Ljubinko Đurković.

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju podseća da je Kosovo i Metohiju, kao i Rašku oblast i Makedoniju 1912. godine u Prvom balkanskom ratu od turskog ropstva oslobodio Kralj Petar I Karađorđević, kao i da  dok je naša zemlja bila kraljevina, nije bilo granice između Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari