Zavetnici i Miša Vacić spremaju liste u Zrenjaninu 1Foto: M.P. - Zrenjanin

U Zrenjaninu su verifikovane tri izborne liste a predale su ih SNS, SPS i SVM. Prikupljanje potpisa traje, saznajemo, za još šest stranaka i koalicija.

Tako se za lokalne izbore spremaju ligaši u okviru liste Vojvođanski front, Srpska radikalna stranka, Zelena stranka i Pokret metla, koji okuplja dva sindikata i udruženje poljoprivrednika. Oni najavljuju da će rešiti probleme Zrenjanina.

– Nemamo profesionalne političare već nekompromitivane pojedince kojima je opšti interes ispred ličnog – navodi Zoran Sandić, ispred ZR Metle.

Poptise za izlazak na lokalne izbore prikupljaju i Zavetnici i Srpska desnica Miše Vacića, a ove stranke su potpuna novina za politički život Zrenjanina.

– Kako se najavljuje, učestvovaće i političke organizacije koje do sada u našoj sredini verovatno nisu ni postojale. Očigledno je da se radi o fiktivnim strankama iza kojih stoji SNS, a svrha njihovog postojanja je da se stvori predstava o tome da su izbori višestranački. Jasno je da će na predstojećim izborima učestvovati gotovo isključivo SNS i njeni sateliti – komenatriše politikolog Miroslav Samardžić.

On upozorava da se izbori se mogu smatrati demokratskim samo ukoliko postoje neophodne pretpostavke kao što su ravnopravan tretman u medijima, ograničenje finansijskih sredstava koja se mogu koristii u kampanji, ukoliko nema zastrašivanja birača. U Srbiji danas jedna stranka kontroliše skore sve javne resurse i takav sistem se ne može nazvati demokratskim. Demokratija je moguća samo ukoliko je moć u društvu  rasuta. Ukoliko je koncentrisana u rukama samo jedne partije i malog broja bogatih ljudi nema ni govore o demokatiji, kaže politikolog Samardžić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Zavetnici i Miša Vacić spremaju liste u Zrenjaninu”

  1. Na zalost SNS nema nikakve sanse u Zrenjaninu Zrenjanincima je dosta obmanjivanj i lazi

  2. Vest da se ovaj jablan sprema u Zrenjaninu, ovde je vec cetvri put na stranici sajta Danasa. Ne znam o cemu se radi, da vam nisu usli u prostorije ? Drze vam utoku na potiljku?

    • Ta bih mu preporucio ( Misi ) da se napije vode iz Rusande izmedju Melenaca i Kumana ili iz Okanja pored F S K – a kod Elemira a posle na “ riblju corbu “ na Tisi ( kao davno davno slavni Bora Corba )

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.