Zdrava Srbija: Treći put za redom ubedljiva pobeda nad naprednjacima u Čajetini 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Zdrava Srbija (ZS) Milana Stamatovića ostvarila je najubedljiviju pobedu nad naprednjacima na lokalnim izborima u Srbiji, jer je u opštini Čajetina osvojila 61 odsto glasova birača, odnosno 2,5 puta više glasova od liste naprednjaka, – saopštila je Zdrava Srbija.

Kako je saopšteno, time je nadmašila i rezultat sa prethodnih lokalnih izbora iz 2016. godine, kada je zadobila poverenje 56,33 odsto birača, a SNS 19, 93 odsto glasova građana Čajetine, ali i ponovila uspeh sa predsedničkih izbora 2017. godine, pošto je tada Stamatović dobio podršku 61,23 odsto Čajetinaca, a Aleksandar Vučić 21,8.

Računajući predsedničke i lokalne izbore, Stamatović i Zdrava Srbija su, treći put uzastopno, ubedljivi pobednik izbora na Zlatiboru, što je listi „Zdravo da pobedi“ omogućilo da, odmah po saopštavanju konačnih izbornih rezultata, prva u Srbiji, fomira opštinsku vlast, čime je Milan Stamatović započeo svoj peti mandat na čelu Čajetine – ističe Zdrava Srbija.

U prilog odličnom izbornom rezultatu Zdrave Srbije i Stamatovića u Čajetini, 2016. godine, 2017. i ove godine, ide i visoka izlaznost birača koja je, pre četiri godine, iznosila 77,57 odsto, 2017. godine 70 odsto, dok je na ove izbore izašlo 66 odsto birača upisanih u birački spisak, čime je još više potvrđena apsolutna legitimnost vlasti u Čajetini – navodi ZS.

Osim u Čajetini, Zdrava Srbija je zabeležila odlične izborne rezultate na nedavnim lokalnim izborima u Užicu, Kragujevcu, Požegi, Kraljevu, Priboju, Arilju, Ivanjici, Novoj Varoši, gde će imati svoje predstavnike u lokalnim parlamentima, kao i dobar uspeh na izborima u Rači, Batočini, Leskovcu i Svilajncu – zaključuje Zdrava Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari