ZR: U selima oko Zrenjanina veća izlaznost 1Gradska uprava Zrenjanin Foto: M. P.

Na području grada Zrenjanina zabeležena je slabija izlaznost birača, naročito u poslednja tri sata pre zatvaranje birališta, dok je u seoskim sredinama izlaznost bila od 33 do 59 odsto.

U zbiru, ukupna izlaznost za područje Zrenjanina na proteklim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima je 41,40 odsto dok je najveći broj glasova prikupio SNS, procentualno 53,96 odsto.

Prema podacima Gradske izborne komisije, najmanja izlaznost zabeležena je u Mužlji, gde je glasalo 33 odsto upisanih birača.

U susednom Lukinom selu izlaznost je bila 34 odsto a u Aradcu 37 odsto.

U Lukićevu, gde se meštani godinama žale na probleme sa zagađenjem vazduha iz obližnje destilerije,  izlaznost je bila 45 odsto.

Od oko 1.520 građana sa pravom glasa, glasalo je 716, od čega je 432 glasalo za SNS. Najveća izlaznost zabeležena je u Kleku gde je 57 odsto birača sa pravom glasa izašlo na birališta.

Ne zaostaju ni Banatski Despotovac i Knićanin, sa izlaznošću od 59 odsto.

I dok Gradska izborna komisija nema saznanje o nepravilnostima na biralištima, organizacija Crta prijavila je nepravilanosti na dva biračka mesta u Zrenjaninu, o čemu je obavestila policiju i javnost.

Primedbe na rad tokom izbornog dana imali su i novinari.

Naime, udruženju novinara Srbije prijavljeno je da su se u Zrenjaninu pravili spiskovi medija kojima je dozvoljeno na snimalju izbore.

KTV televizija iz ovog grada, sa svojim snimateljskim i novinarskim ekipama, tvrdi da nije imala pristup biralištima i to je prvi put da se ovako nešto dešava za 27 godina koliko postoje, kaže vlasnica Danica Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari