Proteklih dana izgledalo je da je sve dogovoreno i da je DSS pristala na ponuđeni predlog DS. U tom paketu je ponuđeno da Koštunica bude premijer, a da DS ima većinsko učešće u Vladi i da joj pripadne Ministarstvo unutrašnjih poslova. Iz DSS su obavestili čelnike DS da je u načelu prihvaćen paket i da je, pored Jočića, „smiren“ i Velimir Ilić, aktuelni ministar za kapitalne investicije kome bi sada sledovalo „samo“ ministarstvo građevine.

Proteklih dana izgledalo je da je sve dogovoreno i da je DSS pristala na ponuđeni predlog DS. U tom paketu je ponuđeno da Koštunica bude premijer, a da DS ima većinsko učešće u Vladi i da joj pripadne Ministarstvo unutrašnjih poslova. Iz DSS su obavestili čelnike DS da je u načelu prihvaćen paket i da je, pored Jočića, „smiren“ i Velimir Ilić, aktuelni ministar za kapitalne investicije kome bi sada sledovalo „samo“ ministarstvo građevine. Ilić, koji se na početku opirao ovom predlogu uslovljavajući podršku vladi, na kraju je, kako je saopšteno, pristao na ponuđeno ministarstvo.
Problem je nastao kada je DSS naknadno obavestila da ne pristaje na ponuđeni paket i da ponovo zahteva da na čelu MUP bude Dragan Jočić. U DSS ističu da su spremni da iznesu navodne kompromitujuće materijale o kandidatu DS za ovo mesto, Draganu Šutanovcu.
DS, kako saznaje Danas u vrhu ove stranke, sada nije spremna na novi kompromis. Oni ističu da Koštunica pokušava da odloži postizanje konačnog dogovora i da su, ako ne promeni odluku, novi izbori trenutno jedini izlaz iz ove situacije.
Zamenik predsednika DS Dušan Petrović juče je, posle sastanka s predstavnicima G17 Plus, izjavio da je Uredba Vlade Srbije o produžetku finansiranja budžeta nelegalna. Petrović je naveo da će, ako DSS ne pristane na inicijativu ove dve stranke da se promeni Zakon o budžetu, pregovori o formiranju Vlade biti znatno otežani i da će za to „svu odgovornost snositi Vojislav Koštunica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari