IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević

Birališta u Beogradu, Aranđelovcu, Boru i Sevojnu zatvorena su u 20 časova. Na osnovu 81 odsto obrađenog uzorka najviše glasova birača osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ 44,9 odsto saopštila je CRTA posmatračka misija.

00.05 Preliminarni rezultati izbora u Aranđelovcu – SNS 59 odsto, koalicija SRS-Bolja Srbija-NSP 13 odsto, SPS 12 odsto i DS i GG okupljena oko Radoslava Švabića po oko šest odsto.

23.30 Prema preliminarnim podacima izborne komisije, koja je obradila rezultate sa svih pet biračkih mesta u Sevojnu, koalicija „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Sevojno“ je osvojila 62,15 odsto glasova u Sevojnu. Opoziciona lista „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju“ je dobila poverenje 29,27 odsto birača. Lista „Dr Vojislav Šešelj-SRS“ je osvojila 3,44, a „Srpski pokret Dveri“ 2,78 odsto glasova.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 2
SNS slavi u Sevojnu, Foto: Nenad Kovačević

23.16 Predsednik GIK Zoran Lukić izjavio je večeras da je, prema 18,6 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 12,97 odsto biračkog tela, lista oko SNS osvojila je 46,26 odsto glasova birača. Lukić je rekao da je na osnovu obrađenih 214 biračkih mesta lista SPS i Jedinstvene Srbije osvojila 6,35 odsto glasova, a grupa građana Aleksandar Šapić je dobila podršku 8,25 odsto birača. Lista koja je kandidovala Dragana Đilasa za kandidata dobila je podršku 18,09 odsto glasova i Inicijativa Ne davimo Beograd 3,27 odsto, rekao je Lukić, prenosi FoNet.

22.45 Lista Aleksandra Vučića će u skupštini Beograda imati 64 od ukupno 110 odborničkih mesta, rezultat je IPSOS- a na uzorku od 90,6 odsto. Đilas će imati 26, Šapić 12 i SPS-JS osam odbornika.

Konferencije CRTA posmatračke misije možete uživo pratiti na ovom linku:

22.45 „Ogroman broj ljudi je pružio podršku Inicijativi Ne davimo Beograd, imali smo puno problema u izbornom procesu, od toga kako smo tretirani u medijima do toga što se desilo u izbornom danu, ali odlučili smo da igramo, nemamo razloga da budemo nezadovoljni, ostvarili smo veliki uspeh…, rekao je akivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Radomir Lazović.

22.45 Prema nezvaničnim podacima učesnika današnjih izbora, od 15 odbornika u skupštini Sevojna, SNS sa koalicionim partnerima SPS, PUPS i SNP imaće 10, a iblok, koga čine Zdrava Srbija, DS, DSS, Pokret slobodnih građana, SDS, LDP, Narodna partija i Nova Srbija, imaće pet odborničkih mesta. Radikali i Dveri neće imati predstavnike u sevojničkoj skupštini, jer nisu uspeli da pređu cenzus.

22. 43 Uz slogan “Srbijo počinjemo” Đilas kaže da če pozvati sve ljude u borbu za izbore koji nam predstoje. On je poručio Vučiću: “Aleksandre Vučiću, trebaće nam manje vremena da te skinemo s vlasti nego tebi što je trebalo da mene skineš sa vlasti u Beogradu”.

22.40 Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da atmosfera u kojoj je tekla izborna kampanja nije dobra za društvo, ali i da je najmanji problem, jer živimo u sistemu koji je „takav-kakav je i ne dozvoljava ti da pokažeš šta znaš i umeš“.

22.35 Na osnovu 81 odsto obrađenog uzorka najviše glasova birača osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ 44,9 odsto saopštila je CRTA posmatračka misija. Na drugom mestu je lista prevođena Draganom Đilasom 19 odsto, Aleksandar Šapić – 8,8 odsto, koalicija SPS i Jedinstvena Srbija sa 6 odsto. Sve ostale liste su ispod cenzusa. Izlaznost je 50,8 odsto.

22.30 Predsednik SNS Aleksandar Vučić se večeras zahvalio građanima zato što su na demokratski način birali svoje predstavnike, ocenivši da je današnji dan bio dobar za Srbiju. On je upitao one koji su iz, kako je ocenio „politike mržnje“ pričali da od Beograda počinju promene, na kakve to tačno promene misle.

22.18 Ovo je velika stvar koju smo uradili, čekamo kontrolore, uskoro ćemo se obratiti…, rekao je Radomir Lazović, aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd u štabu, javlja reporterka Danasa.

22.15 Dva sata po zatvaranju biračkih mesta, a na osnovu podataka iz izbornih štabova učesnika danas održanih lokalnih izbora u Boru, izborna lista lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Bor – Srpska napredna stranka- Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije“ osvojila je 59 odsto  glasova, lista koalicije Narodna stranka – Demokratska stranka – Vlaška narodna stranka – Zajedno za Srbiju – Demokratska stranka Srbije – Socijaldemokratska stranka – Dragan Marković“ osvojila je 16odsto, Dosta je bilo i Dveri srpske – da ovi odu, a da se oni ne vrate 8 odsto, a liste Glasam za omladinu – Vladimir Stojičević, kao i Vlaška stranka  „MOST“ – Bor u srcu – Miki Janošević – 4 odsto, javlja naša reporterka iz Bora.

22.15 Na osnovu 75,7 odsto prebrojanih glasova CeSID je saopštio da je na beogradske izbore izašlo 50,6 odsto birača – lista oko Vučića je dobila 45,5 odsto, lista oko Đilasa 18,8, lista oko Šapića 8,2, a koalicija SPS-JS 6 odsto.  Ispod cenzusa su Ne da(vi)mo Beograd (3,6), DJB i Dveri (3,7), DS (2,4), SRS (2,4), lista Luke Maksimovića (2,4), DSS (1,1).

22.06 Na osnovu 58 odsto obrađenog materijala CeSID je izneo rezultate – na izbore je izašao 51 odsto građana Beograda, Vučićeva lista je osvojila 45,7 odsto, lista oko Đilasa 18,6, Aleksandar Šapić 8, koalicija SPS-JS 6,2. Do cenzusa nisu uspeli da stignu DJB i Dveri (3,6), Ne davimo Beograd (3,6), DS (2,5), SRS (2,5), lista Luke Maksimovića (2,4), DSS (1,1).  Manje od jedan odsto osvojili su Zavetnici (0,6), POKS (0,6), Ruska stranka (0,4), lista Marka Bastaća (0,4), Zelena stranka (0,4), Zeleni (0,3), LDP (0,3), lista Muamera Zukorlića (0,2), Nijedan od ponuđenih odgovora (0,2) i Grčka stranka (0,2).

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 4
Foto: Jovana Tomić

22.05 Atmosfera je odlična, kao da smo pobedili, tako da više sreće drugi put, istakao je Luka Maksimović.

22.00  Lider Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je SNS na izborima za odbornike Skupštine Beograda osvojila više od 45 odsto glasova. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je SNS na lokalnim izborima u Sevojnu osvojila više od 62 odsto glasova, u Boru više od 60 odsto i u Aranđelovcu 59 odsto, prenosi FoNet.

21. 55 Uz trubače, pesmu, petarde i vatromet, članovi i pristalice koalicije „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Sevojno“, slave u centru Sevojna izborni rezultat od skoro 60 odsto dobijenih glasova na današnjim izborima u toj gradskoj opštini. Opozicioni blok „Ujedinjeni pobeđujemo Za Sevojno. za Srbiju.“ prema, takođe nezvaničnim rezultatima, dobio je poverenje 30 odsto Sevojničana. 

21.50 Lista oko Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je 45,1 odsto glasova na beogradskim izborima, a cenzus su prošle još samo tri od ukupno 24 liste, pokazuju podaci Ipsosa na uzorku od 70,3 odsto. Lista Dragana Đilasa osvojila je 18,8 odsto, Aleksandra Šapića devet odsto i lista SPS-JS 6,1 odsto.

21. 50 U štabu koalicije pokreta Dosta je bilo i Dveri izborno navijanje protiv neregularnosti i nasilja na izborima, preraslo je u navijanje protiv govora Aleksandra Vučića i SNS, nakon preliminarnih rezultata od 3,9 odsto po kojima ova koalicija ne bi ušla u gradski parlament.

21.48 Ovo je loš rezultat za nas, ali je još lošije što nismo uspeli da smenimo lošu vlast u Beogradu, poručio je u obraćanju novinarima u štabu DS lider demokrata Dragan Šutanovac. On je potvrdio da koalicija „Da oslobodimo Beograd“ nije prešla cenzus, istakavši da „ne beži od odgovornosti i da će narednih dana na organima stranke razmatrati zašto se ovo desilo“.

21. 42 CeSID je izašao sa novim rezultatima, lista oko Aleksandra Vučića je dobila 46,2 odsto, lista oko Dragana Đilasa 18,7, Aleksandar Šapić 7, koalicija SPS-JS 6,3, koalicija DJB i Dveri 3,6, a Inicijativa Ne davimo Beograd 3,6 odsto.

21.42 Nakon obraćanja Nebojše Stefanovića, ubrzano je počelo da ponestaje kiseonika i mesta za stajanje u štabu naprednjaka, jer su gosti kao po komandi počeli da pristižu u ogromnom broju, javl naš reporter. „Talas“ su predvodili TV voditelj i kandidat za odbornika Žika Šarenica, bivši ministar kulture Ivan Tasovac, te dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović. Nabrajanje po imence estradnih ličnosti koje su sinoć ugostili naprednjaci, uveliko bi prevazišao broj karaktera optimalan za jedan novinski izveštaj. Nakon što su se u medijima pojavili rezultati na 38 procenata obradjenog uzorka, proslava u štabu mogla je i zvanično da počne. Tada je pristigla i premijerka Brnabić, koja nije krila oduševljenje rezultatom SNS.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 5
Foto: Miloš Miljković

21.35 Pojedini predstavnici medija u štabu demokrata glasno se pitaju: „Demokrate, gde vam je atmosfera, gde vam je muzika, dajte nam malo razonode dok čekamo da nam se neko obrati“.

21.30 „Narod nije dao dovoljno poverenja Srpskoj radikalnoj stranci“, rekao je kandidat za gradonačelnika SRS-a Miljan Damjanović. On nije želeo da izlazi sa konkretnim podacima, ali je naglasio da je na osnovu analize reprezentativnog uzorka ustanovljeno da SRS neće imati poslanike u narednom sazivu gradske skupštine, javlja izveštač Danasa. „Nismo želeli da se dodvoravamo biračima radi nekog glasa više. Nećemo se odreći naše ideologije i našeg programa“, kazao je Damjanović dodajući da je bolje biti „opozicija čistog obraza“.

21.17 Prema podacima IPSOS, na uzorku od 48,4 odsto, na izborima za odbornike Beograda za Srpsku naprednu stranku glasalo je 45 odsto birača. Koalicija oko Dragana Đilasa dobila je 18,5 odsto, Aleksandar Šapić 9 odsto, dok je za koaliciju SPS-JS glasalo 6,1 odsto birača. Ostale liste su ispod cenzusa, navodi Ipsos, prenosi RTS.

21.10 Koalicija „ Aleksandar Vučić- Zato što volimo Sevojno“ (SNS, SPS,PUPS i SNP) je osvojila oko 61 odsto, dok je lista „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno za Srbiju“ (Zdrava Srbija, DS, DSS, Pokret slobodnih građana, SDS, LDP, Narodna partija i Nova Srbija) dobila poverenje oko 35 odsto građana Sevojna.

20.59 U štab CRTE  stigao je i šef delegacije EU, a posetili su ga i ambasador Velike Britanije, kao i predstavnici ambasada Australije, Holandije, Poljske, Izraela.

20. 45 Podaci OIK Bor – na osnovu iskustva sa prethodnih izbora kada je u poslednjem satu biračko pravo iskoristilo oko pet odsto biraa, a do 19 časova je glasalo izmedju 52 i 53%, nezvanično se može očekivati da će izlaznost biti izmedju 56 i 57% što je nesto manje nego da prethodnim lokalnim izborima 2014.

20.43 Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je da su kontrolori koalicije „Da oslobodimo Beograd“ zabeležili nepravilnosti „na najmanje 30 odsto biračkih mesta“. On nije želeo da daje prognoze rezultata, ali je izrazio uverenost da će koalicija oko demokrata preći cenzus. U štab demokrata stigli su Vida Ognjenović, Dragoljub Mićunović, Mihajlo Pantić.

20.39 U SPS-u je opuštena atmosfera. Pored  lidera Ivice Dačića stižu i drugi funkcioneri ove stranke, javlja reporterka Danasa.

20.30 Želim da čestitam građanima Beograda i ostalih opština jer je dan protekao u demokrstskoj atmosferi, sa najmanje incidenata. Imali smo priliku da vidimo i ogromnu moć tajkuna kandidata opozicije, finansijsku i medijsku, te brutalnu kampanju usmerenu protiv Aleksandra Vučića, rekao je  predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović.

20.22 U štabu koalicije oko demokrata nezvanično se može čuti da je u centru Beograda raspoređen „znatno veći broj pripadnika policije nego što je to obično slučaj“, javlja reporterka Danasa.

20.21 Imamo jako dobar osećaj i dobre indicije, ali sačekajmo 22 ili 23 časa, pa da se ozbiljno radujemo, rekao je Vujo Ilić, aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd u izbornom štabu u Centru za urbanu kulturu.

20.20 Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika liste “Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju”, rekao je da su ovo najnečasniji i najneposreniji izbori.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 6
Foto: Miloš Miljković

20.19 Nakon prvih preliminarnih rezultata obratio se predsednik DSS i kandidat za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović, vidno razočaran što nije prošao cenzus, kaže da je očekivao više. Nada se da će sledeći presek dati bolje rezultate. Najavio je da borba tek počinje i da ne odustaje!

20.15 U štab SPS-a stigao lider stranke Ivica Dačić, javlja reporterka Danasa.

20.15 Predstavnika „Šta radite Bre“, u Gradskoj izbornoj komisiji, nisu pustili oko 14 časova da nadgleda biračko mesto broj 3, Privredna komora. Obezbeđenje je računajući da će se predstavnik okrenuti i otići, pretilo i zastrašivalo, ali je nakon intervencije kordinatora za Vračar, kontroloru odobren pristup biračkom mestu, saopšteno je u štabu Marka Bastaća.

20.10 U CRTI navode da su najproblematičnije opštine na kojima su zabeležene najveće nepravilnosti bile Novi Beograd, Čukarica i Zemun.

20.05 U izbornom štabu liste “ Dr Miloš Jovanović – Demokratska stranka Srbije“ vlada opuštajuća i pozitivna atmosfera. Glasanje je završeno i sa nestrpljenjem se očekuju rezultati.

20.06 Tačno u vreme zatvaranja birališta, gradonačelnik Siniša Mali ušao je u štab, ali za razliku od ministarke infrastrukture Zorane Mihajlović koja je pristigla par minuta posle, on nije ušao u prostoriju u kojoj su bili Vučić i vrh SNS-a. Očekuje se obraćanje predsednika Gradskog odbora SNS Nebojše Stefanovića najavljeno za 20.15, javlja reporter Danasa.

20.04 Iščekivanje rezultata beogradskih izbora je u štabu koalicije pokreta Dosta je bilo i Dveri proteklo u atmosferi koju je nešto ranijeopisao Saša Radulović, lider DJB – utisak je da je na izborima bilo mnogo nepravilnosti i poteškoća ali da promene moraju krenuti iz Beograda.

20.04 U štab Ljubiše Preletačevića Belog koji je smešten u kafiću Garaža pristižu pristalice i novinari. Uz pikado i opuštenu atmosferu očekuju se rezultati beogradskih izbora. „Zbog cele situacije u toku izborne kampanje sam prelazak cenzusa biće uspeh“, izjavio je Luka Maksimović.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 7
Foto: Vuk Jeremić

20.00 „Nadamo se dvocifrenom rezultatu“, nezvanično kažu u sedištu SRS u centru Zemuna. Kandidat SRS za gradonačelnika Miljan Damjanović prisutan u izbornom štabu, dolazak predsednika stranke Vojislava Šešelja se očekuje.

20.00 Aktivisti i simpatizeri Inicijative Ne da(vi)mo Beograd okupili su se u velikom broju u Centru urbane kulture, u Dečanskoj ulici u Beogradu, da dočekaju rezultate beogradskih izbora. Na ulazu novinare i goste dočekuju prvo dvoje na listi Inicijative – Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović – koji uzbuđeni «grickaju nokte» i nadaju se što boljem rezultatu. Radomir Lazović, treći na listi Ne da(vi)mo Beograd kaže u izjavi za Danas da bi pre svega želeo da čestita ljudima koji su se uključili u kampanju i svojim trudom podržali Ne davimo Beograd.

20.00 U štabu koalicije oko Demokratske stranke na Terazijama uoči zatvaranja birališta bilo je poprilično tiho, a osim Vesne Rakić Vodinelić, prve na listi „Da oslobodimo Beograd“ i funkcionerke Nove stranke, nisu viđeni ostali političari iz bloka koji je podržao kandidaturu Dragana Šutanovca za gradonačelnika. Šutanovac je, prema saznanjima Danasa, stigao u svoju kancelariju nešto pre kraja glasanja.

20.00 Birališta su zatvorena u 20 časova.

20.00 Izborni štab SPS otvoren je nešto posle 19 sati. Brojne novinarske ekipe već su pristigle, a u izborni štab SPS na Studentskom trgu stigao je kandidat ove stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić, kao i Nikola Nikodijević i Slavica Đukić Dejanović.

20.00 Pola sata pre zatvaranja birališta atmosfera u izbornom štabu SNS prilično je opuštena. Među prvima od visokih funkcionera SNS na „zbornom mestu“ pojavio se direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, te ministar zdravlja Zlatibor Lončar, da bi za njima dvojicom pristigao gradski menadžer Goran Vesić. Predsednik SNS Aleksandar Vučić u štab je stigao 25 minuta pre zatvaranja birališta, a istovremeno u centralu naprednjaka ušla je i ministarka pravde Nela Kuburović.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 8
Foto: Lidija Valtner

20.00 Dvadeset minuta pred zatvaranje biračkih mesta čelnici koalicije „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ došli su u jedan od dorćolskih kafića u improvizovani izborni štab. Tu su ih već čekali kandidati za odbornik, javne ličnosti koje su ipodržale listu i brojne novinarske ekipe. Atmosfera je pobednička i svi veruju da je moguće osvojiti vlast.

19.51 Oko 19 časova u CRTU je stigao američki ambasador, a tokom dana je predstavništvo posetio i nemački ambasador u Srbiji.

19.50 Do 19 časova u Boru je glasalo tek nešto više od polovine upisanih birača. Prema podacima iz izbornog štaba jedne od partija koje učestvuju na lokalnim izborima sat vremena pre zatvaranja biračkih mesta glasalo je 52,8 odsto birača.

19.40 Čak 62,31 odsto Sevojničana je glasalo danas do 19 časova na pet biračkih mesta, na kojima je upisano ukupno 5.876 građana s pravom glasa. U izbornoj komisiji, Danasu je rečeno da za sada nema pritužbi na izbornu proceduru, te da će preliminarni rezultati biti poznati posle 21 čas.

19.30 Na Mirjevu i na Zvezdari je došlo do nepravilnosti, tačnije izbili su sukobi zbog nepravilnosti. Lukić iz GIK-a rekao je da ne veruje da je moguće da glasa sa bez lične karte ili nepravilnom ličnom kartom.

19.25 Do 19 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda je izašlo ukupno 48,2 odsto građana upisanih u birački spisak saopštila je CRTA posmatračka misija. Statistička greška je iznosila +/- 0,4 odsto.

19.08 Prema podacima Gradske izborne komisije (GIK), do 19.00 časova na izbore za odbornike Skupštine grada Beograda izašlo je 44,66 odsto birača, a nisu uočeni ozbiljniji problemi. Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da tokom dana nisu zabeležene nepravilnosti koje mogu da bace sumnju na izbornu proceduru.
18.50 Do 17 sati na beogradskim izborima glasalo je 41,2 odsto upisanih u birački spisak, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID). Ako se poredi sa odzivom birača sa predsedničkim izborima 2017 kada je u istom vremenu (17h) glasalo 42,4 odsto birača, danas je odziv manji za 1,2 odsto.18.47 U Boru je do 17.50 časova na birališta izašlo 48,11 odsto građana, naveli su u Opštinskoj izbornoj komisiji za sajt Danasa

18.45 U Aranđelovcu do 18 časova glasalo 49,5 odsto birača, kažu za sajt Danasa u Opštinskoj izbornoj komisiji.

18.20 CRTA: Do 16 časova nema porasta broja biračkih mesta na kojima su zabeležene nepravilnosti na samim biračkim mestima i taj procenat iznosi šest odsto. Ipak na pojedinim biračkim mesta na kojima su već zabeležene nepravilnosti, desile su se nove nepravilnosti.

17.45 Do 17 časova, više od polovine Sevojničana, odnosno njih 52,58 odsto, izašlo je na lokalne izbore u toj užičkoj gradskoj opštini. U Opštinskoj izbornoj komisiji, Danasu je rečeno da do sada nije bilo prijava o narušavanju izbornog procesa.

17.40 Kako IstMedia javlja, jedna od političkih partija koja učestvuje na izborima u Boru podnela je borskoj policiji krivičnu prijavu protiv više NN lica zbog narušavanja izbornih pravila. „Policiji smo prijavili da se sinoć gradom kretalo više crnih džipova bez registarskih tablica, da se od ranih jutarnjih sati u naseljima „Sever“ i „Staro“ i „Novo selište“ biračima dele paketi sa nemirnicama”, rekao je jedan od političara koji učestvuje na izborima, a prenela IstMedia.

16.35 CRTA: Do 16 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda je izašlo ukupno 36,9 odsto građana upisanih u birački spisak saopštila je CRTA posmatračka misija. 

16.30 U poslednja dva sata u dva slučaja ugrožena je bezbednost Crtinih posmatrača. Jedan slučaj desio se van biračkog mesta na Novom Beogradu a drugi na biračkom mestu na Zvezdari.

15.56 Izlaznost po beogradskim opštinama možete pratiti na sajtu izbori.live.

15.30 Kako javlja dopisnik Danasa, u Sevojnu raste broj građana koji izlaze na lokalne izbore. Od 5.876 upisanih u birački spisak u toj užičkoj gradskoj opštini do 15 časova je glasao 1.971 građanin, što je odziv od 42,83 odsto. Desimir Mićović, predsednik Opštinske izborne komisije, rekao je za Danas da nije bilo kršenja izborne procedure.

15.29 U opštinskoj izbornoj komisija Bora kažu za sajt Danasa da je izlaznost do 15 časova bila 36,11 odsto.

15.21 Kako kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji za sajt Danasa, u Aranđelovcu je do 14 časova izašlo 30,14 odsto birača.

15.15 CRTA: Zabeležene nepravilnosti na šest odsto biračkih mesta.

15.10 CeSID: Izlaznost u Beogradu do 14 časova iznosi 28,7 odsto. Trend veće izlaznosti u prigradskim opštinama.

15.10 – Prema podacima GIK-a do 14 časova izašlo je 28,08 odsto birača. Ova izlaznost je otprilike ista kao što je bila u ovo vreme na parlamentarnim izborima 2014. godine.

15.05 GIK: Nije bilo ozbiljnijih problema na glasanju do sada.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 9
Foto: Ne davimo Beograd

14.25 Nositeljka liste „Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, naš grad – Ksenija Radovanović”, Ksenija Radovanović glasala je jutros na biračkom mestu 57, DV „MAJA“ , Gramšijeva 2A, Novi Beograd u 11 časova.

14.13 Pojavio se snimak nepravilnosti tokom glasanja na biračkom mestu u Mirijevu, koji možete pogledati na ovom linku.

14.00 U Sevojnu se oko 200 građana prijavilo da danas na lokalnim izborima glasa kod kuće, javlja dopisnik Danasa.

13.35 U Sevojnu je do 13 časova glasalo 1.848 građana, odnosno 31,6 odsto upisanih u birački spisak te gradske opštine. U Opštinskoj izbornoj komisiji dopisniku Danasa je rečeno da nema pritužbi na izborni tok, kao i to da na izborima u toj jedinoj užičkoj gradskoj opštini nema posmatrača, jer se niko od njih nije prijavio.

13.33 CRTA: Izlaznost do 13 časova u Beogradu 23,2 odsto.

13.15 – Ipsos: Do 13 časova procena izlaznosti je 22,7 odsto birača, javlja RTS.

12.55 Da li je RTS prekršio izbornu tišinu prenošenjem saopštenjem SNS u vestima u 12 sati i na svom sajtu?

12.22 Prva na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd“ Vesna Rakić Vodinelić glasala je danas u podne u osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u opštini Vračar. Na glasačko mesto došla je sa komšijom.

12.20 Ipsos: Do 12 časova procena izlaznosti je 17,8 odsto, prenosi RTS.

12.10. Do 11 časova u Sevojnu je glasalo 16,1 odsto građana s pravom glasa na ukupno pet biračkih mesta, javlja dopisnik Danasa. Branka Cerović, sekretarka izborne komisije u toj gradskoj opštini,  rekla je za Danas da su birališta jutros otvorena na vreme i da za sada nema pritužbi na regularnost izborne procedure.

12.05 CRTA saopštila da su do sada zabeležene nepravilnosti na pet odsto biračkih mesta.

11.57 LDP je saopštila da je njihov predsednik Čedomir Jovanović glasao u 8.30, na biračkom mestu broj 5, u CMZ Ušće u Bulevaru Zorana Đinđića 44, na opštini Novi Beograd.

11.43 DS je saopštila da je kandidat za gradonačelnika koalicije okupljene oko Demokratske stranke Da oslobodimo Beograd, Dragan Šutanovac glasao jutros u Mirijevu u mesnoj zajednici Novo Mirijevo, a da je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić glasao u 8 časova u Koste Stojanovića 2.

11.41 Na lokalnim izborima u Sevojnu, po rečima predsednika Izborne komisije Desimira Mićovića do 9 sati glasalo je 5,69 odsto od 5.882 birača sa pravom glasa, javlja Fonet.

11.37 Nosilac odborničke liste „Šta radite bre“ Marko Bastać glasao je danas na izborima za Skupštinu Beograda, na biračkom mestu 45 u Osnovnoj školi „Skadarlija“.

11.25 Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović glasala je na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda u 10.30 časova na biračkom mestu br. 35 u MZ „Dedinje“, u opštini Savski venac.

11.20 Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da glasanje za odbornike Skupštine Beograda protiče bez problema i da je do 10 sati na izbore izašlo 7,24 odsto građana. On je demantovao navode medija da je na biračkom mestu broj 16 u Mladenovcu zabeležena nepravilnost i da je došlo do izmena u biračkom spisku.

11.15 – Ipsos: Do 11 časova glasalo je 12,7 odsto birača.

10.51 Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić glasao je danas na izborima za odbornike Skupštine Beograda na biračkom mestu broj 35 u opštini Savski venac. Dačić je glasao u prisustvu supruge i sina Luke, koji je danas glasao po prvi put, prenosi Fonet.

10.50 Prvi na listi „Inicijativa Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, naš grad – Ksenija Radovanović”, Dobrica Veselinović glasao je jutros u 8 časova i 30 minuta na biračkom mestu broj 8 u vrtiću „Zeka“ u bloku 22 na Novom Beogradu.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 10
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

10.47  Do 10 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda izašlo je ukupno sedam odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija. Statistička greška je iznosila +/- 0,1 odsto.

10. 38 Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i jedan od lidera koalicije koja podržava kandidaturu Dragan Đilasa, Saša Janković glasao je danas na biračkom mestu 38 na Novom Beogradu, u mesnoj zajednici „Stari aerodrom“. Kako prenosi Fonet on je u 10.30 sati došao na glasanje u pratnji supruge.
i sina.

10.31 Predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović glasao je danas oko 10 sati na biračkom mestu br. 36 u Osnovnoj školi „Jovan Miodragović“, u opštini Vračar.

10.27  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je nešto posle 10 časova na biračkom mestu na opštini Savski venac.

10.00 – CeSid je saopštio da je 3,9 odsto birača do 9 sati izašlo na izbore u Beogradu, što je trenutno najniži procenat izašlih birača u odnosu na skorije izborne cikluse. Jedina zabeležena nepravilnost je na biračkom mestu broj 16 u Mladenovcu, gde je došlo do izmena u biračkom spisku. Čeka se reakcija GIK, da se utvrdi da li je došlo do kršenja i da li će morati da dođe do ponavljanja izbora na tom biračkom mestu.

9.45 Predsednik Socijalističke partije Srbije i nosilac liste za beogradske izbore „SPS -JS“ Ivica Dačić glasao je na biračkom mestu na Dedinju.

9.42  U Beogradu 94 odsto birališta otvoreno je na vreme, tri odsto je otvoreno pre vremena, dok je tri odsto otvoreno sa zakašnjenjem. Nema slučajeva da biračka mesta nisu otvorena, saopštio je programski direktor Crte Raša Nedeljkov na konferenciji za novinare.

9.30 -Aja Jung, kandidatkinja na listi „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“, glasala je na Starom Gradu na biračkom mestu broj 22 u Osnovnoj školi „Skadarlija“.

9.27 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić glasao je jutros oko 9 sati na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, Nikolaja Krasnova 8 na Vračaru.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 11
Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

9.22 – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajn u opštini Savski venac.

9.21 Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je danas nešto posle 9 sati u Novom Beogradu, na biračkom mestu 27, na glasanje došao u pratnji ćerke Milice.

IZBORI UŽIVO: CRTA - SNS prvi sa 44,9 odsto, Đilas drugi sa 19 (VIDEO) 12
Foto: Fonet / Marija Đoković

09. 16 Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac glasao je nešto posle 9 sati na biračkom mestu 66 u opštini Zvezdara, u Mesnoj zajednici Novo Mirijevo. Fonet prenosi da je došao sa dvojicom sinova.

9.00 – Gradonačelnik Beograda i kandidat za gradskog odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ Siniša Mali glasao je na biračkom mestu broj 2, u Kraljice Marije 73.

8.06 Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije SPS-JS ALeksandar Antić glasao je u opštini Zvezdara.

8.05 Prvi na listi za beogradske izbore „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“ Zoran Radojičić glasao je na biračkom mestu 1 u Muzičkoj školi „Josip Marinković“, Krunska 8, u opštini Vračar. Kako prenosi Fonet, glasao je sa suprugom, nakon čega nije davao izjave novinarima.

8.00 Kandidat liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas glasao je u OŠ „Jovan Miodragović“ u opštini Vračar. Na glasanje došao sa jednum svojim saradnikom, javlja Fonet.

7.10 Otvorena biračka mesta u Beogradu, Aranđelovcu, Boru i Sevojnu.

Pravo glasa na beogradskim izborima u nedelju, 4. marta, imaće tačno 1.606.693 birača. Izborni listići biće rezedo boje u A3 formatu, štampani u Službenom glasniku, kako bi na njega mogli da stanu nazivi 24 liste koje su se kandidovale na izborima. U Boru nešto više od 43.000 građana sa pravom glasa bira između osam koalicija i grupa građana skupštinu od 35 odbornika, u Aranđelovcu učestvuje šest izbornih lista za 41 odbornika, a u Sevojnu se bira 15 odbornika među četiri izborne liste.

Organizacija CRTA objavila je Kratki vodič kroz izborni dan koji možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari