Izborni panel naložio prebrojavanje 1.472 biračka mesta i nepriznavanje glasova poštom iz Srbije 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) je naložio Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Kosova da prebroji 1.472 glasačkih mesta i da iz konačnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora ukloni glasove pristigle poštom iz Srbije.

„IPŽP je prihvatio 53 žalbe i na osnovu njih u odnosu na 52 žalbe, Panel je odlučio da naloži CIK-u da ponovo broji 1.472 biračka mesta. Što se tiče žalbe koalicije Socijaldemokratska inicijativa Alijansa novo Kosovo i Partija pravde panel je prihvatio žalbu kao osnovanu i naložio CIK-u da iz konačnog rezultata izbora ukloni glasove birača van Kosova koji su došli iz Srbije poštom“, navodi se u saopštenju.

IPŽP je saopštio da je odbio kao nedopustive i van roka 23 žalbe , 25 žalbi je odbijeno kao neosnovane, dok je jedna žalba povučena.

Prema prvim procenama odluka o uklanjanju glasova poštom iz Srbije dovodi do prelaska izbornog prava koalicije Socijaldemorkatska incijativa, Alijansa novo Kosovo i Partija pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari