Izgoreo automobil u Leposaviću, mediji tvrde da je vlasnik potpredsednik Skupštine Kosova 1Slavko Simić Foto: srpskalista.net

Automobil marke Pežo u potpunosti je izgoreo u požaru koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u Leposaviću, ispred zgrade u kojoj živi vlasnik.

Portparol Kosovske policije Branislav Radović rekao je da je vozilo bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj živi vlasnik, da je obavljen uviđaj i da je tužilac to delo okarakterisao kao podmetanje požara.

Kosovski mediji tvrde da se radi o vozilu Slavka Simića iz Srpske liste, koji je potpredsednik Skupštine Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

Đurić: Paljenje automobila funkcionera Srpske liste poruka da borci za prava Srba nisu bezbedni

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić ocenio je danas da paljenje automobila funkcionera Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću šalje poruku da „borci za prava srpskog naroda“ nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze.

Automobil marke Pežo u potpunosti je izgoreo u požaru koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u Leposaviću, ispred zgrade u kojoj živi vlasnik.

„Naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada u ime države Srbije i Srpske liste poručujem da ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Pozvao je predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju jer se, kako je ocenio, njihova bitka vodi i da će biti dobijena strpljenjem i mudrošću.

„Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj napad na jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu“, dodao je Đurić.

Srpska lista o paljenju automobila Slavka Simića: Mučki napad na sve slobodne Srbe na Kosovu

Srpska lista ocenila je danas da paljenje automobila člana predsedništva te stranke Slavka Simića, predstavlja „brutalni i mučki napad na sve slobodne Srbe na Kosovu koji se bore za opstanak srpskog naroda“.

Lista je u saopštenju ocenila da incident predstavlja „najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa našeg naroda i naše države Srbije na Kosovu“.

„Bez obzira na pritiske i ucene s kojima se suočavaju članovi i funkcioneri Srpske liste, ovi bedni napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Kosovu“, stoji u saopštenju.

Srpska lista je pozvala nadležne da „najhitnije“ pronađu i liše slobode organizatore i izvršioce, navodeći da su napadi na „istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakog dana, izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni“.

Automobil u vlasništvu Slavka Simića u potpunosti je izgoreo u požaru koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u Leposaviću, ispred zgrade u kojoj živi funkcioner Srpske liste, koji obavlja i funkcije potpredsednika Skupštine Kosova i načelnika Kosovskomitrovačkog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari