Izložba Saveza za Srbiju ispred RTS uprkos zabrani (FOTO) 1Foto: Miloš Miljković

Uprkos zabrani Gradske opštine Palilula, Savez za Srbiju održao je izložbu „Šest godina propadanja“, večeras ispred zgrade RTS-a u Takovskoj 10.

Na platou ispred glavnog ulaza u zgradu RTS-a, organizatori su položili panoe na kojima su bile prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosudju, ekonomiji i medijima, kao i naslovne strane provladinih tabloida, na kojima se satanizuje opozicija.

„Ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića“, „Najskuplje gorivo“, „Na izborima pokradeno 319.000 glasova“, „Srbija ima najmanje plate“, „Pravda nedostižna“ i „Nasilje nad novinarima na polaganju zakletve“, neki su od delova postavke koji su, uz prigodne iluatracije, sinoć bili poređani ispred vrata državne televizije, pred kojima je stajalo obezbedjenje.

Od osnivača Saveza za Srbiju, „u dvorište“ RTS-a prvi je pristigao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović; ubrzo se pojavio i prvi čovek Dveri Boško Obradović, a odmah potom i predsedavajući SzS-a Dragan Đilas, kao i lider DS-a Zoran Lutovac.

Dok su okupljeni razgledali izložbu i iščekivali obraćanje čelnika Saveza, nekolicina njih komentarisala je i potpuno odsustvo iz javnosti gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, pa se mogla čuti i konstatacija da su „građani izgubili odličnog doktora, a da zauzvrat nisu dobili gradonačelnika“.

Simbolično, u pola osam, u vreme kada počinje udarna informativna emisija „našeg prava da znamo sve“, lideri SzS-a započeli su svoje obraćanje. Prvi je dobrodošlicu okupljenima poželeo Janko Veselinović, koji je postavio pitanje čelnim ljudima RTS-a zbog čega se neki od brojnih „eksponata“ sa izložbe nisu pojavljivali u njihovim informativnim emisijama.

On je podsetio da se građani o događajima u Srbiji informišu na televizijama poput Al Džazire ili N1, to jest preko medija koje nije osnovala država i za čije emitovanje se ne plaća pretplata, jer RTS, čiji je to posao, ne izveštava u javnom interesu.

– Mi ćemo nastaviti sa ovakvim aktivnostima i neće nas omesti sa nezakonitim zabranama, pokazivaćemo istinu i borićemo se za slobodan RTS, čemu je večerašnja izložba i posvećena – istakao je Veselinović.

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas, ocenio je da je RTS nedavno doživeo svoj „vrhunac“, emitovavši emisiju Upitnik posvećenu Kosovu, u koju je pozvao troje predstavnika SNS-a. On je Javnom servisu čestitao na tome, zaključivši da je to „najbolja debata koja je zabeležena u prethodnih nekoliko godina u Srbiji“. Đilas je najavio da će SzS u narednom periodu pokrenuti akciju „Stazama obmana i laži Aleksandra Vučića“, kako bi na svakom delu teritorije građanima pokazali šta aktuelna vlast radi i šta su sve obećali.

– Nadam se da ćemo jednog dana i u ovoj kući (RTS) imati mogućnost da kažemo koja su naša rešenja za izlazak iz ove situacije – poručio je Đilas, uz opasku da se Dragan J. Vučićević, urednik Informera, sinoć nije pojavio da postavlja pitanja jer je bilo isuviše hladno za njega, ali da ga idući put očekuje u nekom zatvorenom prostoru.

 

 Izložba gostuje i u Lučanima

Savez za Srbiju najavio je održavanje izložbe „Šest godina propadanja“ za subotu, 17. novembar u Lučanima. Kako se navodi u njihovom saopštenju, u 11 časova na platou ispred Skupštine opštine Lučani, obratiće se Milan Radičević, nosilac liste Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo, Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, i Boško Obradović, predsednik Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari