Jablanović uhapšen u Leposaviću zbog pretnji pištoljem 1Foto: Medija centar

Lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović uhapšen je u Leposaviću, nezvanično saznaje N1, pošto je repetiranim pištoljem pretio aktivistima Srpske liste.

Aktivisti Srpske liste lepili su predizborne plakate u Leposaviću kada imje prišao Jablanović i izvadio pištolj. Kako je za N1 rekao Slavko Simić iz Srpske liste, Jablanović je vikao aktivistima „Ovo je Kosovo, nije Srbija“.

„Jablanović je trenutno u pritvoru i sada su se okupili aktivisti Srpske liste ispred policijske stanice u Leposaviću sa srpskim zastavama i skandiraju ‘Ovo je Srbija'“, rekao je Simić za N1.

Povodom ovog incidenta oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je najoštrije osudila “siledžijski napad lidera Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića na aktiviste Srpske liste u Leposaviću” i apelovala je na “sve građane Srbije na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije političara koje je Priština kandidovala kako bi uneli pometnju među srpski narod u našoj južnoj pokrajini”.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uputila podršku Srpskoj listi.

“U paničnom strahu da će se na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji njegova karijera završiti debaklom, Jablanović je pribegao metodama zbog kojih su on i ostali članovi njegove porodice i stekli imidž incidentnih i kriminogenih ljudi. Jablanović očito zna da će njegov politički flert sa albanskim partijama birači kazniti na izborima, i sada, kada više nema šta da izgubi, nastoji da delegitimizuje izborni proces. Onaj ko poteže oružje na svoje sunarodnike samo zato što su prozreli kakva je njegova uloga na predstojećim izborima, legitimiše se kao šegrt terorističke OVK, i zaslužuje ne samo da krivično odgovara, već i da odgovara pred sudom istorije, koji je stroži od bilo koje pravosudne institucije”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari