Potpredsednik Skupštine zajednice opština KiM Marko Jakšićizjavio je juče FoNetu da su optužbe koje se čuju ovih dana o zloupotrebi sredstava namenjenih Kosovu i Metohiji „sračunate da se diskredituju i ocrne oni koji se protive dolasku Euleksa na Kosovo“. Jakšićtvrdi sa se priče oko zloupotrebe novca „plasiraju i zato što je DSS pokrenuo pitanje nepoverenja Vladi Srbije. Ova kampanja ima za cilj da pokaže da su kadrovi DSS problematični, da pokaže da „ako smo mi izdajnici, onda ste vi iz DSS lopovi“.

Jakšić odbacuje i tvrdnje da donacije koje su stizale zdravstvenim ustanovama na Kosovu nisu uknjižene. „Mi uredno knjižimo sve što smo dobijali, kako reguliše zakon Srbije.“ Jašićkaže da „oni podržavaju napore Ministarstva za KiM da ispitaju da li ima ljudi koji primaju po dve ili tri plate“. On kaže da su predsednici tri opštine na severu Kosova, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić(kadrovi DSS) zatražili da „pre nego šta ta inspekcija dođe i krene da proverava podatke proveri imovno stanje državnog sekretara Olivera Ivanovića. Mi nećemo dozvoliti da bilo ko proverava druge stvari dok ne ispitaju šta ima Ivanović“.

Jakšićtraži od Ministarstva za KiM i Vlade Srbije da „na priče o duplim platama stave tačku“. „Ako oni nameravaju da ukinu duple plate, koje je uveo još Slobodan Miloševići nastavile da ih daju sve vlade, biće odgovorni za odlazak Srba sa KiM“, kaže Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari