Janković: Državni resursi se koriste za progon političkih protivnika 1Foto: Stanislav Milojković

U Srbiji postoji brutalan progon političkih protivnika, za šta se koriste državni, stranački i privatni resursi, koji su postali jedno. Saopštenje BIA govori samo za sebe.

Takav rečnik i amaterizam vide se samo u pamfletima SNS, Vulinove stranke i komentarima botova, a to nam je u stvari i postala država pod njihovom vlašću – primitivna, kriminalna sila bez koncepta, kaže Saša Janković, predsednik Pokreta Slobodni građani, komentarišući saopštenje BIA povodom objavljivanja fotografije mladića na Tviteru za kojeg sumnja da ga je pratio.

„Krećem. Kuca poruku: „Sad odlazi, peške“. Vraćam se, slikam ga, kažem: „Ja ću ti platiti to piše. Biće najskuplje koje si ikad popio“, naveo je Janković na svom Tviter nalogu. Bezbednosno informativna agencija je demantovala da prati Jankovića i dodala da „bivši „zaštitnik“ građana iznošenjem laži tendenciozno želi da našteti ugledu Bezbednosno-informativne agencije i svih njenih pripadnika“.

Janković za Danas dodaje da su „bezbednosne službe odavno potpuno politizovane i u kombinaciji sa medijskom propagandom i stranačkim poslušnicima služe progonu političkih protivnika“.

– Samo su sada amateri na njihovom čelu pa to svako može da vidi. Vučić više nema vlast, on služi kao hipnotizer narodnih masa. Pravu vlast imaju Andreji, Vesići, Veselinovići, Gašići i njihove lokalne umanjene slike i prilike poput Spasovskog u Boru ili Petrovića u Loznici. Guraju državu i građane u sukob, dok Vučić priča o raznim stranim scenarijima. Onemogućavajući institucionalnu smenu vlasti, teraju nas sve na ulicu, podstiču mržnju u zemlji i konflikt sa susedima. Na sreću, dovoljno ljudi to prepoznaje da bi nam ponovo priredili devedesete i to ćemo sprečiti, ističe Janković.

Na pitanje da li je policiji prijavio incident od pre neki dan, Janković kaže da „incidente već odavno ne prijavljuje, otkako je Informer u jednom od njih, još dok je trajao uviđaj štete koja mi je načinjena, svega pola časa nakon što sam pozvao policiju to i objavio, uz niz laži o tom pozivu“.

– Još tada sam javno napisao da se više neću obraćati policiji. Pravosuđe je politizovano i stavljeno u funkciju političkog progona. Moraćemo posle ovoga graditi državu na novim osnovama, zaključuje Janković.

Plakati protiv Jankovića

Na Banovom brdu pojavili su se plakati protiv lidera Pokreta Slobodni građani Saše Jankovića. Na jednom od njih Janković gleda svog psa uz poruku „Budi dobar da ne prođeš kao cimer. Morao sam, nije hteo da sluša“. Na drugom stoji Jankovićeva slika uz poruku na engleskom koja znači „Budi smiren i ubij svog cimera“. Zanimljivo je da su plakati nalepljeni i u neposrednoj blizini policijske stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari