Janković okuplja srodne pokrete 1Foto: FoNet / Marija Djokovic

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića će danas (subota) u 18 časova potpisati sporazum o saradnji sa srodnim pokretima. Sporazum će osim PSG potpisati Pokret za preokret, Pokret Protiv diktature, Šumadijska regija i Novi pokret.

Izvori Danasa iz ovih organizacija nezvanično kažu da ovim počinje udruživanje političkih organizacija koje će do kraja decembra podržati eventualnu kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima u glavnom gradu. Naši izvori navode da će osim ove grupacije Đilasa podržati i Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića, moguće i SDS Borisa Tadića ali i neke od sindikalnih organizacija.

Osnivači PSG danas (subota) će održati pripremni sastanak za vanrednu sednicu osnivača zakazanu za 16. decembar, kažu naši izvori. Prema rečima naših sagovornika, očekuje se razgovor osnivača sa Jankovićem o saradnji PSG sa Đilasom i Jeremićem, koji bi možda mogao da bude potvrđen na sednici narednog vikenda.

Podsetimo tokom leta je opoziciona odbornička grupa u Skupštini grada Kragujevca „Šumadijska regija – Za Kragujevac bez straha“ promenila ime u „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“. U ovoj odborničkoj grupi su odbornici Bojan Stojadinović, Saša Milenić i Mijoljub Stevanović Ljupče.

Novi pokret iz Novog Pazara podržao je Jankovića na predsedničkim izborima, a predsednik Rešad Hodžić postao je nedavno član Predsedništva PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari