Foto: EPA / SRDJAN SUKI

Kako nam je rečeno, taj predlog je prihvaćen, i razmatra način na koji će se politički organizovati, odnosno da li će biti napravljena stranka ili pokret.

Odluka će, kako kažu naši izvori, doneta i saopštena javnosti vrlo brzo. Prema našim saznanjima, ni Saša Janković, ali ni članovi Apela 100 ne žele da u toj organizaciji bude Demokratska stranka. Kako nam je rečeno, Saša Janković, uskoro kreće u ponovni obilazak Srbije, kao što je to radio u kampanji.

Naši izvori navode da će Janković svakako napraviti političku organizaciju, i da je pitanje trenutka kada će to javno i saopštiti. Prema rečima naših sagovornika, bliskih i Jankoviću ali i DS, stranci koja je podržala njegovu kandidaturu, otvoreno je pitanje na koji način će se Janković odnositi prema DS. Naši izvori navode da demokrate strahuju da bi deo njihovih članova vrlo lako i spontano mogao da pre|e u Jankovićevu političku organizaciju.

Kako nam je rečeno, deo demokrata koji su u potpunosti podržali Jankovićevu kandidaturu i za nju zdušno radili na terenu smatra da bi DS morala da se na neki način veže za Jankovića.