Janković: Stavljaju katanac celoj Srbiji 1Foto: Mediacentar

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković upozorio je da se aktuelna vlast brutalno obračunava sa svima koji joj nisu po volji, prenosi Kurir.

„Ljudi koji su nam oteli državu stavljaju stavljaju katanac na bravu celoj Srbiji, isteruju radnike na ulicu, mlade iz zemlje“, ukazao je Janković.

Prema njegovoj oceni, Adrija medija grupa samo više nije izuzetak, „ovo je odavno počelo za sve koji se ne klanjaju nepodnošljivoj vlasti“.

Kurir podseća da je Poreka uprava u petak, „bez ikakvog pravnog osnova“, blokirala sve račune Adrija medija grupi“.

Mitrović:Ne bojimo se Jankovića

BEOGRAD, 08. jul 2017. (FoNet) – Vlasnik TV Pink Željko Mitrović smatra da predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković „brani one koji ne izmiruju svoje poreske obaveze, a predlaže gašenje onih koji izmiruju“

Mitrović je u saopštenju ocenio da bi Janković „gasio i hapsio medije, kontrolisao i cenzurisao slobodnu reč, a po svemu sudeći i neutralisao sve one koji imaju drugačiji politički i životni stav“ od njega.

„Vi, gospodine Jankoviću, pozivate na gašenje televizije Pink, a u isto vreme se zalažete za slobodu medija, što priznaćete, nije skroz normalno“, ocenio je Mitrović.

On smatra da Janković nije primetio „da se više od mesec dana vodi javna polemika o tome da Adria Medija Grupa i njen list Kurir moraju da plate porez, koji nije mali“.

„Ovde se radi o plaćanju poreza, a ne o ocenama lika i dela Aleksandra Rodića i njegovih novina“, objašnjava Mitrović i Jankoviću pripisuje da je „pomenuo, predložio i čak inicirao peticiju za gašenje medija i to baš Pinka“.

„Pink se ne boji ni vas, a ni onoga što predstavljate“, poručuje Mitrović, reagujući na izjave Jankovića.

Mitrović najavljuje da će „Pink nastaviti sa sopstvenom i nezavisnom uređivačkom politikom i sa kritičkim osvrtom na sve društvene anomalije“, uključujući i Jankovićeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari