Foto: Stanislav Milojković

„Ja ću naravno tužiti Palmu. Trenutno vlast radi šta hoće, uništili su institucije, uništili su pravosuđe, uništili su policiju, uništili su javno mnjenje i govore šta god hoće, bez obzira i na stvarnost i na zakone. Ali, vratićemo institucije, pre ili kasnije svi oni će odgovarati za stvari koje čine ovoj zemlji“, rekao je Janković u subotu, u emisiji internet portala Južne vesti, sa sedištem u Nišu.

Marković je početkom prole sedmice na stranačkom skupu u Nišu optužio srpsku opoziciju da bi se „poubijala zbog funkcija“, a Jankovića da je ubio svog druga Predraga Gojkovića, iako je istraga utvrdila da je reč o samoubistvu.

„Zamislite da on (Janković, p.a.) dobije poverenje građana, oni bi se poubijali zbog funkcija. A poznato je da voli da puca iz njegovog pištolja, kad ubije onog čoveka tamo, pa posle nije on. Vrlo dobro znate o kome govorim“, rekao je tada Marković.

Slučaj samoubistva Gojkovića je, inače, ponovo dospeo u žižu javnosti pre nekoliko godina, nakon što je Janković, koji je tada bio Zaštitnik građana, počeo javno da kritikuje Aleksadra Vučića i vlast, a slučajem su se uglavnom bavili provladini tabloidi i Televizija Pink. Prema rezultatima istrage, Gojković je izvršio samoubistvo 1. aprila 1993. na Novom Beogradu, u Jankovićevom stanu, dok je on bio na poslu.