Janković: Vučića će istorija pamtiti kao čoveka koji svaki dan lagao građane 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednik Pokreta slobodnih građana danas je, ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu u Beogradu, javno pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto istraga o ubistvu Olivera Ivanovića sedam meseci „stoji u mestu“ i da li poznaje nalogodavce i izvršioce tog ubistva.

Janković je ispred zgrade predsednika Republike došao sa svojim pristalicama koji su nosili veliki beli transparent na kome je ispisano pitanje: „Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

„Aleksandre Vučiću, imaš kalendar. Zašto nisi ispunio obećanje da ćeš u februaru izaći sa informacijama o ubistvu Olivera Ivanovića“, upitao je Janković.

On je pitao i da li je moguće da istraga stoji u mestu sedam meseci zbog Vučićevog „poznanstva sa nalogodavcima“ ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Janković je rekao da će Vučića istorija pamtiti „kao čoveka koji svaki dan lagao građane“.

„Aleksandre Vučiću, zar ne vidiš da ćeš proći kao Čaušesku i da ću te ja na kraju braniti“, poručio je Janković i objasnio da bi u tom slučaju branio Vučića i to ne zato što on to zaslužuje već zato što Srbija ne zaslužuje da se šefovi države smenjuju na takav način.

Jankovićev koalicioni partner iz Zelene ekološke partije, Dejan Bulatović je pitao Vučića kada će i da li će dopustiti da Srbija bude zemlja koja vodi računa o životnoj sredini. Takođe je pitao Vučića, kada će da smeni Vulina, jer, kako je naveo Bulatović, aktuelni ministar odbrane zvecka oružjem i svađa zemlju sa susedima.

Janković i njegove pristalice su prvo stajale na trotoaru ispred zgrade predsednika Republike, a zatim su došle do glavnog ulaza, gde je lider Pokreta slobodnih građana pročitao pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pristalice opozicije je sve vreme akcije vređao i proklinjao Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Spasić je Jankovića optužio da je silovatelj, plaćenik zapada i ubica, a u jednom momentu je proklinjao građane koji su svojevremeno glasali za Demokratsku opoziciju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari