Janković: Vukadinović mora da vrati poslanički mandat 1

Demokratska stranka Srbije se neće obazirati „džu-box“ analitičara koji svira kako mu ko ubaci novac.

Lično sam odbio ucene Đorđa Vukadinovića, da mu DSS mesečno plaća apanažu koju je tražio kako bi pisao pozitivno o nama. Prevario nas je i sada je očigledno da će ukrasti mandat koji mu je Sanda lično podarila, a nama je ovo velika škola za ubuduće da neproverenim ljudima više ne dajemo mandate DSS- kaže za Danas Uroš Janković, predsednik beogradskog Odbora Demokratske stranke Srbije reagujući na izjavu Đorđa Vukadinovića za naš list da će izađi iz DSS, ukoliko ova stranka ne raskine koalicije sa naprednjacima na Vračaru i Voždovcu.

Na pitanje kako DSS reaguje na nagoveštaje da će poslanički klub DSS u republičkom parlamentu ostati i bez Slaviše Ristića, poslanika sa Kosova i Metohije, Janković odgovara da je Ristić častan čovek.

– Ristić je Kosovo branio zajedno sa mnom tamo gde se ono brani, a ne na Vračaru. O svemu tome diskutovaćemo na našem Glavnom odboru gde je i mesto za demokratsku raspravu, a ne putem javnosti kako to određeni ljudi čine. DSS je stranka koja postoji četvrt veka i koja ima svoju politiku, a Sanda i Slaviša su članovi DSS i verujem da će slediti politiku stranke, a ne savete interesnog analitičara koji bi pritiskom i ucenom hteo da bude kreator politike DSS. Zbogom Đorđe, ali ne zaboravi da vratiš mandat, jer mi para za tvoju muziku i ucene nemamo, niti želimo dalje sa tobom da polemišemo“, poručio je juče Janković.

Odgovarajući na prozivke Jankovića, poslanik i direktor Nove srpske političke misli kaže da od predsednioka gradskog Odbora DSS nije tražio ništa ni „lično „, ni bezlično.

– Život je pas. Posebno srpski, i posebno politički život. Razume se, osim ukoliko nećete da pevate kako SNS vlast svira. Ili, još bolje, da samo glumite opozciju, a za vlast radite i za račun vlasti odrađujete prljav posao. I tu bi se mogla završiti moja „rasprava“ sa izvesnim Jankovićem, odnosno anonimnim, ali prepoznatljivim autorima teksta koji je on potpisao. Ipak, zarad čitalaca – mada pretpostavljam da je i njima manje-više jasno – moram reći da gospodina Jankovića ne poznajem (osim što mi je slao polupreteće sms-ove povodom mog javnog i svima poznatog stava o saradnji sa SNS-om na lokalu), te da mu ni „lično“, ni „bezlično“ nikada ništa nisam tražio. U DSS sam, poslednjih godinu-dve, kontaktirao sa Sandom Rašković, ljudima sa Kosova i, u poslednje vreme, sa Draganom Maršićaninom – napominje Vukadinović i dodaje da je izlazak iz poslaničkog kluba DSS najavio upravo zato da ni sebe, ni DSS ne bi povlačio po blatu koje nažalost, pravi jedan mali, ali agresivan prorežimski deo stranke i to u korist aktuelne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari