Jedan od pet miliona: Ako NOVA i SMS ne proglase bojkot, izlazimo na izbore 1Foto: Miroslav Dragojević

Ona je rekla na konferenciji za novinare da će taj pokret „blokirati ulazak u parlamenti“ te dve stranke, ukoliko ne proglase bojkot u narednih sedam dana.

„Pošto oni nisu proglasili bojkot, imaju nameru da učestvuju na izborima, mi ćemo blokirati njihov ulazak u skupštinu posle ovih izbora, tako što će pokret ‘Jedan od pet miliona’ izaći na izbore“, kazala je Reković, odgovarajući na pitanje novinara šta predstavlja „blokada njihovog ulaska u parlament“.

Ona je rekla da je taj pokret „inicijator sporazuma i inicijator bojkota“ i podsetila je da su „rekli da će braniti svaki taj potpis“, kao i da je to „poslednji stub odbrane svakog potpisa“.

„To je naša odgovornost i obaveza, zato što smo inicijatori sporazuma. Jedino tako ga možemo odbraniti“, ocenila je aktivistkinja pokreta.

Reković je, odgovarajući na pitanje novinara da li je ovo „neka vrsta pretnje“, rekla da to nije nikakva pretnja, već je „odgovorno ponašanje, da se poštuje data reč i sporazum sa narodom“.

„Postoje potpisnici Sporazuma sa narodom koji su proglasili bojkot, iako su mislili da do nas neće doći informacija da se spremaju za izlazak na lokalne izbore, pokret ‘Jedan od pet miliona’ će izaći na lokalne izbore ukoliko u roku od sedam dana oni ne obustave sve aktivnosti priprema izlaska na lokalne izbore“, dodala je Reković.