Jedan od pet miliona: MUP i tužilaštvo i dalje ćute o napadu na našeg snimatelja 1Foto:FoNet (arhiva)

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je da ni mesec dana otkako je ispred zgrade RTS u Beogradu „napadnut“ snimatelj udruženja Nemanja Ristić, „niko od lica koje su studenti već identifikovali kao napadače, nije priveden niti sankcionisan“.

Iz udruženja su naveli da su nedugo posle tog incidenta među napadačima identifikovali i „funkcionere Srpske napredne stranke“, ali da i pored prijave koju je Ristić podneo, MUP „nije pokrenuo postupak niti se oglašavao po tom pitanju“.

„Policiji je bio potreban jedan dan da pokrene postupak i uhapsi studente kod zgrade Predsedništva, par dana da studenti budu saslušani zbog performansa u kome su bojom na vodenoj bazi okrečili ulazna vrata RTS-a, nakon performansa ispred Predsedništva na studente su puštene ‘Kobre’ i bacile studenta na metalnu ogradu, a kada je snimatelj napadnut na par metara od ulaznih vrata javnog medijskog servisa i policije – tužilaštvo ćuti“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su „za samo godinu dana“ organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ iz tog udruženja „praćeni, prisluškivani, snimani, napadani, prebijani, targetirani i davljeni“.

„Za ugrožavanje bezbednosti studenata i organizatora protesta odgovoran je isključivo Aleksandar Vučić sa svojim poslušnicima koji targetiraju i omalovažavaju studente na nacionalnim frekvencijama, čime daju vetar u ledja svima koji žele da im se dodvore da napadaju i maltretiraju studente bez ikakvih posledica, zato što institucije vidno rade samo kada je to u korist Srpskoj naprednoj stranci“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari