Jedan od pet miliona: Poslanici i vlada uznemireni što su im studenti iščupali Univerzitet iz šapa 1Foto: vikipedia

Udruženje Jedan od pet miliona ocenilo je danas da se, prema reakcijama vlade i poslanika u Skupštini, jasno vidi njihova uznemirenost činjenicom da su im studenti iščupali jednu instituciju iz šapa, nakon što je Univerzitet u Beogradu doneo odluku da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

„Na osnovu tih reakcija koje su negativne i osuđujuće prema Univerzitetu, na osnovu pritisaka koje su na taj način nastavili da vrše prema ovoj instituciji, imamo još jedan dokaz da ih istina, sloboda i pobeda studenata, profesora, gradjana i Rektorata bole“, piše u saopštenju Jedan od pet miliona.

Jedan od pet miliona navodi da sedam dana nakon odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta, Siniša Mali i dalje sedi u Vladi i osmišljava budžet za 2020. godinu, a pored njega za istim stolom sede ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad Zoran Djordjević, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ostali čija su zvanja i diplome „upitni ili dokazano plagirani“.

Udruženje je poručilo da je doktorat Siniše Malog tek početak i da svi ostali funkcioneri i pripadnici opozicije koji su plagirali diplome i ukrali zvanja treba da se spreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari