Jedan od pet miliona: Vučić skraćivanjem mandata Vlade priznao da je pokrao izbore 1Ilustracija Foto: Jedan od pet miliona

Skraćivanjem mandata Vlade čiji članovi, uzgred, još nisu ni izabrani i najavom prevremenih parlamentarnih izbora, Aleksandar Vučić priznao da je pokrao poslednje izbore, saopštio je Pokret jedan od pet miliona.

“Svestan je Vučić da se preigrao u lopovluku, te da prepravljanje zapisnika, glasanje sa falsifikovanom ličnom kartom na više biračkih mesta, sačekuše ispred birališta i druge njegove metode, ovaj put nije uspeo da sakrije od međunarodne zajednice. Svestan je da sada ceo svet, a ne samo Srbija, zna da je on lopov. Zato i pokušava da najavom prevremenih izbora podiđe svima i sebi kupi vreme kako bi do 2022. godine smislio kako ponovo da ukrade a da ga ne uhvate”, navodi se u saopštenju.

Pokret “1 od 5 miliona” smatra da je ovo Vučićevo priznanje jedinstvena prilika za opoziciju koja treba odmah da iskoristi ovu priliku.

“Dok Vučić smišlja kako ponovo da se nekažnjen izvuče iz krađe, opozicija mora sebe da osposobi kako bi osujetila njegov ponovni lopovluk. To znači da u najkraćem roku opozicione snage moraju da zbiju svoje redove, potisnu pojedinačne sujete i osnaže se međusobnom saradnjom. Rekli smo: za kontrolu izbora potrebno je između između 42.000 i 50.000 kontrolora – da kontrolišu ne samo biračka mesta, već i oko biračkih mesta gde se kupuju glasovi, ljudi ucenjuju i love spiskovima. To možemo da postignemo samo svi zajedno.

Od kuknjave nema ništa. Moraju se zasući rukavi i spremiti brana Vučićevom lopovluku. Opozicija to duguje pokradenom narodu Srbije”, zaključuje se u saopštenju.

—-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari