Jeremić: Đilas bez uvijanja da se izjasni o jedinstvenom nastupu opozicije sa dva pregovarača 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je danas da se ta stranka zalaže za jedinstven nastup opozicije u dijalogu o izbornim uslovima u kojem bi je predstavljala „dva ozbiljna pregovarača“.

Ukazao je da je na predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu da se o tome „konačno izjasni bez uvijanja“.

Jeremić je ocenio da opozicija ne može ostvariti željene rezultate „ako se na pregovore ode u čoporu, gde će svako probati da glumi čoporskog vođu“.

„Retko ko razume zbog čega SSP insistira na tome da na pregovore ode buljuk ljudi, među kojima moraju biti i patrljci Pokreta slobodnih građana i predstavnici bivše šabačke vlasti, i da je to vredno žrtvovanja jedinstva bojkot opozicije“, rekao je predsednik Narodne stranke za televiziju N1.

Po njegovim rečima, jedina tačka sporenja opozicije je pitanje predstavljanja, odnosno dva pregovarača.

„Na potezu je predsednik SSP Dragan Đilas – da se više ne igramo mačke i miša. Samo se oni ne slažu s tim od svih relevantnih aktera u opoziciji“, rekao je Jeremić.

Dodao je da SSP može da predloži predstavnike opozicije u tim pregovorima s vlašću.

„Ako je problem nečije sujete to što je Narodna stranka, želeći da istakne da ne insistira da bude predstavljena svojim članovima, za pregovarače predložila Bojana Pajtića i Slobodana Samardžića, onda ne moraju biti njih dvojica. Neka SSP predloži koga misli da treba“, rekao je Jeremić.

Dodao je da Narodna stranka podržava apel Skupštine slobodne Srbije da opozicija nastupi s jedinstvenom platformom i dva pregovarača.

„Bilo bi dobro da Đilas razmisli o tom predlogu jer stvar je jednostavna: ili ćemo biti zajedno, ili svako na svoju stranu, a ako se to dogodi, onda nisam siguran da ćemo biti u prilici da se izborimo za značajnije ustupke u dijalogu“ s vlašću, rekao je Jeremić.

Komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde da se „veći deo opozicije ujedinio, a da su s drugačijim stavom o pregovorima ostale samo Narodna stranka i Dveri“, Jeremić je ocenio da je to „smešna tvrdnja“ i da „od tog Đilasovog okupljanja nema ništa“.

„Šansu ćemo imati samo ako postoji jedna jedinstvena opozicija, umesto da se glumi nekakav poseban centar okupljanja okružujući se onima koji su izdali bojkot. Niko individualno nije ni izbliza jak koliko bi trebalo da bismo se suprotstavili režimu“, naveo je Jeremić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Jeremić: Đilas bez uvijanja da se izjasni o jedinstvenom nastupu opozicije sa dva pregovarača”

  • Mene zanima zbog čega sad Jeremić, Obradović, Boža Prelević napadaju Đilasa? I to baš kad se Marinka aktivirala!
   Jel ono Jeremić bio protivkandidat Saši Jankoviću?
   Ili ja pogrešno povezujem neke ljude….

   • Jadni smo mi Srbi sa opozicijom koja se međusobno „dogovara“ i pregovara putem medija.
    Zašto ne ustupe mesto svojim mlađim kolegama koji bi se sigurno lakše i brže dogovorili bez sujete, ega i slično.
    Ovako ispada da svi rade za „vođu“, na ovaj ili onaj način.
    Strašno je šta smo dočekali.

  • Ovo je ubedljivo najvažnije pitanje u ovom trenutku.
   Interesantno da čak ni N1 ni nova.rs ovome ne pridaju veliki značaj.
   Čudi me da nema više komentara. Elem stvar je jasna. Formirala se grupa osvećenih ljudi koja je dovela do bojkota. Bojkot su iznedrili ti ljudi, poliitičke partije su se tome samo pridružile. Ovaj blok osvećenih je od izbora značajno narasatao, ali je narastao i otpor prema njima. setite se ko je bio protiv bojkota. Vlast, tzv opozicija koja je izašla na izbore, EU birokrate, da ne kažem spoljni faktor. Čini se da se spoljni faktor spreman za promene u Srbiji, ali da je rad da i dalje drži stvari pod kontrolom, tj da se u evntualnom preispitivanju ne ode predaleko. Pokazalo bi se da oni nisu samo podržavaoci ove vlasti, već da su zapravo oni pravi upravljaći, a vlast marionete, čiji interes u Srbiji nije samo Kosovo,već, klasični neokolonijalizam, sa izrabljivanjem svih resursa, jeftine radne snage i prirodnih dobara. njima treba miran prelaz koji će se ostvariti bez talasanja. Pri tome oni kupuju vreme i pokušavaju da produže vreme ove vlasti jer znaju da će čak i sa nekom budućom, njihovom vlašću, nikada više neće imati ovakav sveukupni profit. Zato im je potrebna opozicija, koja pristaje na kompromise, a i koju mogu držati u šaci.
   To je svaka ona opozicija koja prihvata parolu, izbori nemaju alternativu, umesto realnosti, da SLOBODA nema alternativu. Sumnjalo se odavno da će na bojkot blok biti izvršen pritisak. A Djilas je tu zbog minulog rada najslabija karika. Sudbina Srbija ostaje i dalje jedino tamo gde je i realno, bez obzira na sve vrste propagandi sa svih strana. U rukama slobodnih, hrabrih grđana. Oni su preko svoje Skupštine raspisali zapravo javni tender, za izvršioca oslobađanja Srbije. A oni koji potcenjuju ovaj tender, i njegove autore, neka se samo podsete poruka bojkota.

 1. Za opoziciju je katastrofa sto je taoc dva coveka koji imaju sukob jos dok su bili u istoj stranci. Ovo sto radi Jeremic je necuveno. Sada mu smeta i Zelenovic i Psg jer oni nisu dovoljno opozicija kao sto je to Bgom dana Narodna stranka, koja je uradila sve u korist vlasti. Sa druge strane DJilas je takodje vrlo stetan, zapravo on se sa Jeremic nadgornjava ko ce imati vodjstvo nad opozicijom , a to je uzas bilo sta od toga. Opozicija ne treba vodjstvo, a jos manje njih dvojica. Jeremic je los politicar, a DJilas nije uopste politicar i tu su gde su iskljucivo zbog finansijskog dometa, a treca stanka opozicije ima ideologiju, koja je takva da su jadni oni i mi sa njima. Da ne pricamo da neko jos smatra DJB opozicijom ili se Velja Ilic zove na sastranak ili Jovanovic koji hoce da se kandiduje . To je u znacjanom delu odgovornost javnih licnosti opozicionog opredeljenja kao i gradjana. Da mi kao opozicija 9 godina ne mozemo da se sastavimo u bilo sta reprezentativno je tragicno.

 2. Ovaj Vuk govori jezikom Vučića. Pomalo vređa, pomalo omalovažava i tako u krug.

  • Sustina je da je dovoljno samo 3 plafon 4 pregovaraca iz cele bojkot opozicije!
   1 iz SSP,1 iz DS,1 iz Sapca(jako opoz.krilo nekada) i 1 Skupstine slob.Srbije(a iz DS moze da bude predlozeni Prof.dr.Bojan Pajtic kao vec vrsni poznavalac rezima i njihovih zamki.
   Dakle,tim od 4 vrsnih politicara opozicije ce resiti stvar ovog pol.haosa oko izbora!
   Sa druge strane,clanovi „fake “opozicije ne treba da zanimaju pravu bojkot opoziciju!
   Vrlo jednostavno resenje za sve,a posle pregovora manje stranke ili pokreti ce odluciti kome da se prikljuce.Sta nije jasnooo?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.