Jeremić: Đilasove grupacije izašle na izbore u Zaječaru pod drugim brendovima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Demokratska stranka i drugi iz Đilasove grupacije izašli su na izbore u Zaječaru pod drugim brendovima, to je bila neka grupa građana, rekao je za N1 predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, i dodao da njegova stranka nije prihvatila da bude na toj listi „pošto smo obećali da ćemo bojkotovati izbore“.

Ne možemo šibicariti sa građanima, mi smo obećali da ćemo bojkotovati izbore, a kad jednom nešto kažemo tako mora da bude ako želimo bilo kakvu podršku u budućnosti, rekao je Jeremić.

Na pitanje da li misli da je Srpska napredna stranka (SNS) „dozvolila“ da se glasa za Pokret Dr Nenad Ristović u Zaječaru, odgovorio je da smatra da je način na koji je Ristović imao priliku da vodi kampanju u Zaječaru nešto drugo u odnosu na poslednje izbore na koje je izašla opozicija, u Lučanima, „kada su se je bilo maltretiranja, crnih džipova“.

Kada je reč o međustranačkom dijalogu, Jeremić je rekao da je platforma opozicije spremna, ali da sa njom, prema njegovoj i proceni Narodne stranke, ne treba izlaziti u javnost „jer ne možete u javnosti diskutovati o tome šta želite da postignete“.

„Dakle, platforma nije problem ali jeste problem to kako će opozicija biti zastupljena u međustranačkom dijalogu“, ocenio je Jeremić i istakao da je i dalje na stolu predlog da opoziciju predstavljaju dva kredibilna čoveka.

„Ne insistiramo na tome da budemo zastupljeni bilo gde, niti na personalnim rešenjima –  mi i Dveri smo to prihvatili, Draga Đilas nije“, rekao je Jeremić.

Prema njegovom mišljenju, kvalitet dijaloga zavisi od kvaliteta ljudi koje opozicija bude poslala na razgovore, pošto veruje da je ideja druge strane da dijalog bude pretvoren u „stranačko napucavanje“, što treba izbeći.

„Ako pošaljete buljuk predstavnika, pa se oni “ukrste” sa (poslanicima SNS Vladimirom Đukanovićem) Đukom i  (Biljanom) Piljom, napraviće se galimatijas iz koga ništa pametno ne može da izađe“, ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, vodiće se tehničko-diplomatski dijalog, zato što, kako je ocenio, Vučić neće dati nijedan ustupak, osim ako ne bude nateran, a to mogu da urade samo evropski poslanici.

„Ako mi budemo delovali ozbiljno i konsolidovano, tako da znamo šta hoćemo, sa dva a ne 22 čoveka, tada će razmisliti o tome da malo pritisnu vlast da napravi ustupak, a ako ne budemo ozbiljni i konsolidovani, nećemo dobiti ništa“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari