Jeremić: Dobiću tužbu protiv Vučića, osim ako se ne ustanovi da je neuračunljiv 1Nemamo prava na individualna osećanja u politici: Vuk Jeremić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će dobiti tužbu za povredu časti koju je podneo protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića jer ga je ovaj nazvao „šefom međunarodne bande lopova“, osim ako se ne ustanovi da je „Vučić bio neuračunljiv dok je to izgovarao“.

„Biću uporan i isteraću ovu stvar do kraja. Ne bih se do kraja zakleo kako će se završiti, pošto je moguće i jedno i drugo – i da dobijem tužbu i da se ustanovi da je Vučić bio neuračunljiv“, rekao je Jeremić posle današnjeg pripremnog ročišta održanog pred Višim sudu u Beogradu.

Sudija Sanja Agatonović nije danas zakazala početak suđenja, pošto je zatražila od Skupštine Srbije da se izjasni o imunitetu predsednika Republike, iako je Vučićev advokat Dragan Palibrk rekao da se Vučić ne poziva na imunitet.

Jeremić je naveo da se Vučić danas nije pojavio na suđenju jer nema hrabrosti da se suoči sa njim.

„On nema hrabrosti da se sa mnom suoči – ni u sudnici, ni na televiziji. Ja, naravno, nisam šef međunarodne bande lopova, niti je Vučić u svom pisanom odgovoru to naveo, nego da je o tome čitao u medijima. On, dakle, nema nijedan dokaz da sam ja šef međunarodne bande lopova i zato se ne usuđuje da se pojavi na sudu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da ga je „odluka sudije zapanjila“, jer se ona danas po drugi put zapravo pozvala na imunitet predsednika Republike.

„Nakon što se prvi put pozvala na imunitet, Apelacioni sud u Beogradu je to odbacio. Sudija se danas opet pozvala na imunitet predsednika, s tim što je prepustila Skupštini Srbije da o tome odluči. To je zapanjujuće i predstavlja dokaz da pravosuđe nije nezavisno i da je izvršna vlast u i te kako dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da ga ne bi me čudilo ni da sudija u skoroj budućnosti bude unapređena, pošto dva puta nije dozvolila da suđenje počne.

„Nije rečeno kada će biti zakazano sledeće ročište i sada bi o imunitetu predsednika trebalo da se izjasni skupština. Ovo nije smo moj problem, ovakvo postupanje pravosuđa je nešto što desetine hiljada građana svakodnevno osećaju na svojoj koži, jer se suđenja često odlažu. Pravda je u Srbiji izuzetno spora“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari