Jeremić: Dva koraka do smene vlasti 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će do smene režima doći u dva koraka, a da li će se prvi korak desiti naredne godine „zavisi samo od nas“, saopštila je Narodna stranka.

„Ako bude izbora 2022. godine, imaćemo priliku da im zadamo presudni udarac. Ukoliko postignemo rezultat koji dokazuje da Srbija nije njihova prćija i da nisu svi pred njima pali na kolena, vrlo brzo će uslediti i sledeći, konačni korak“, rekao je Jeremić na drugoj Izbornoj skupštini odbora Narodne stranke Pančevo.

On je poručio da niko ne treba da se nada i očekuje da će strani faktor „da dođe i ruši Vučića za nas“, dodavši da stranci nemaju problema sa Vučićem i da on njima takav kakav jeste odgovara.

„On podržava Rio Tinto i Linglong, on im daje aerodrome i poljoprivredno zemljište u bescenje, on uz konjak sa njima dogovara spalionice otpada i linije metroa za milijarde evra koje od njih pozajmljuje, a koje će vraćati naša deca. On je idealan za sve, osim za nas koji ovde živimo“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, ta situacija će se promeniti ako im se pokaže da u narodu postoji volja za otporom i želja da dođe do promena, i da je zato neophodna „čvrsta stranačka organizacija, rad na terenu i direktno opštenje sa narodom“.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković je rekao da vlast ne možemo pobediti samo tako što ćemo pokazati da smo pametniji i da su ideje koje baštinimo superiornije od njihovih, već tako što ćemo biti hrabriji i odlučniji.

„Kada im date do znanja da ste u politiku uneli bar onoliko znanja i emocije koliko su oni uložili u to da sačuvaju tu koruptivnu vlast, oni će se povući“, rekao je Novaković i dodao da je Pančevo grad u kojem je opozicija „organizovana, pametna i dobro postupa“. Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo izabran je Stanko Pužić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari