Jeremić: Isisavanje miliona iz budžeta 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) u proteklih devet godina stvorila novu klasu multimilijardera koji mesečno „isisavaju iz budžeta stotine miliona“, dok se Srbija, prema zvaničnim podacima, u istom periodu u inostranstvu zadužila za 13 milijardi evra.

Milijarde koje se pozajmljuju u inostranstvu se preko privilegovanih firmi prelivaju iz državnog budžeta u džepove nove klase.

U Beogradu je nemoguće proći ulicom od novih džipova, dok na sve strane niču zgrade, koje izgledaju kao u Londonu, preko kojih se pere novac isisan iz budžeta, rekao je Jeremić u Negotinu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne.

Jeremić je istakao da zaduživanje od 13 milijardi evra za rast BDP od 10 milijardi jasno pokazuje da su „apsolutna šarena laža“ tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o zlatnom dobu i nikad boljem životu građana, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Ne budemo li posle promene vlasti sproveli temeljan revanšizam, odnosno lustraciju i oduzimanje imovine otete od naroda, te bitange koje danas vladaju Srbijom će se, kao neka nova srpska još naprednija stranka, vratiti na vlast uz pomoć opljačkanog novca, rekao je Jeremić.

Neću da pustim da Srbijom haraju ljudi kao što su Dragan Marković Palma, ili recimo Željko Mitrović, koji će po promeni vlasti, ako ne bude lustracije, reći „bravo momci, ja sam vas oduvek podržavao, dođite kod Sarape, pričajte šta hoćete koliko hoćete, samo da se nastavi rijaliti na kojem zarađujem“, ilustrovao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će 2022. godina biti godina u kojoj će biti „srušeno zlo“.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da Narodna stranka ima 110 odbora i povereništava širom Srbije i da joj svakog dana prilazi sve veći broj ljudi. Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Negotin izabran je inženjer agroekonomije Krsta Stanković Njenjulović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari