Irska podržava Srbiju na njenom putu da postane članica EU, izjavio je juče u Dablinu ministar inostranih poslova Irske Majkl Martin, posle razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.


Martin je naglasio da je članstvo Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana u EU jedan od ciljeva njegove zemlje. On je rekao da je Irska podržala početak ratifikacije SSP i prosleđivanje kandidature za članstvo u Uniji na mišljenje Evropskoj komisiji.

Jeremić je istakao da je Irska uvek podržavala sve zemlje Balkana na njihovom putu ka članstvu u EU. „Razgovarali smo o napretku koji je načinjen u prethodnih šest meseci i mogućnosti da uskoro SSP bude ratifikovan u parlamentu Irske“, rekao je Jeremić. On je juče u Dablinu razgovarao i sa članovima parlamenta Irske, posle čega je ocenio da je reč o koraku napred ka ratifikaciji SSP u tom domu.

Šef srpske diplomatije, na kraju trodnevne turneje po zemljama EU, danas će u Beču razgovarati s ministrom spoljnih poslova Austrije Mihaelom Špindelegerom i tamošnjim parlamentarcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari