Jeremić: Narodna stranka će biti prirodni izbor većine u Srbiji, kao što je CDU u Nemačkoj 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je ta stranka liberalno-konzervativna partija, u isto vreme i progresivna i tradicionalna, i domaćinska i avangardna, stranka učitelja, advokata, oficira, studenata, seljaka i malih preduzetnika, partija zdravog i umerenog desnog centra, što je „prirodni izbor većine građana Srbije“.

„Narodna stranka će, po promeni režima i uspostavljanju demokratije i vladavine prava u Srbiji biti ono što je CDU u Nemačkoj. Tamo CDU ne učestvuje u vlasti samo u posebnim okolnostima, recimo kada vodstvo levice preuzmu harizmatični lideri poput Vilija Branta ili Gerharda Šredera“, rekao je Jeremić u Pančevu, gde je razgovarao sa rukovodiocima Narodne stranke iz južnog Banata, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jeremić je istakao da bi stranka desnog centra u Srbiji, za razliku od Velike Britanije ili SAD, morala da se zalaže i za jaku socijalnu državu, besplatno školstvo i zdravstvo, kao i zaštitu prava radnika.

„Naša politika je da država podstakne privredu tako što će zaštititi i obodriti domaće privatne preduzetnike – pogotovo porodične biznise, mala i srednja preduzeća – čiji je prvenstveni interes širenje poslovanja i povećanje broja zaposlenih u zemlji, a ne za državni kapitalizam ili dovođenje takozvanih ’profesionalnih menadžera’ u glomazna državna preduzeća koja su danas leglo korupcije, partokratije i nepotizma”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je stranka zdravog desnog centra na vlasti u Srbiji od 1945. godine do danas bila samo DSS i to kratko vreme, dok se nije izgubila u poplavi koristoljubivih preletača i dok se njen tadašnji lider Vojislav Koštunica nije odlučio za radikalan otklon od Evrope, razočaran njenim insistiranjem da Srbija prizna samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu.

„Pre toga, poslednja vlada desnog centra u Srbiji je bila na vlasti za vreme kraljevine“, dodao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari