Jeremić: Poseta Zagrebu generalna proba za odlazak u Prištinu 1Foto:N1

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu jedna vrsta generalne probe za državnu posetu Prištini, koju planira po potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma i „nakon što Kosovo postane član UN sa blagoslovom vlasti u Srbiji“.

Vučić namerava da u februaru sledeće godine ode u državnu posetu Prištini kod svojih koalicionih partnera Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija, i potom se okrene ka Zapadu i kaže: Evo, vidite šta ja mogu da postignem – nemate boljeg igrača od mene, rekao je Jeremić televiziji Naša.

On je dodao da Zapad zna do koje je mere Vučiću stalo da ostane na vlasti i da je „spreman na sve“, pa će mu zbog toga ispostaviti vrlo visoku cenu – potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Jeremić je rekao da je, međutim, uveren da će opozicija sprečiti Vučića da to učini, jer će ga poraziti na izborima.

Prema njegovo oceni, Vučić u vezi sa posetom Hrvatskoj primenjuje već viđen model da bi pokazao Zapadu da je jedino on u stanju da stvari drži pod kontrolom.

Podigne veštački tenzije kako bi sve izgledalo haotično, a onda ode u posetu Zagrebu i kaže: Biće sve u redu dok sam ja tu gde jesam, a ako ne budem, imaćete haos i moguće nove sukobe na Balkanu, objasnio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari