Jeremić predao potpise za kandidaturu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu za predsednika Republike sa nešto više od 15.000 potpisa birača koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Čast mi je da budem kandidat za predsednika Republike na poseban dan 9. mart, koji simbolizuje naše podele i unutrašnje sukobe i zbog kojeg se nikad više ne sme dogoditi da budemo jedni protiv drugih, izjavio je Vuk Jeremić koji je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predao kandidaturu sa nešto više od 15.000 potpisa.

Nikada se više ne sme dogoditi da budemo okrenuti jedni protiv drugih, da vlast zlouptrebljava resurse u odbrani svoje pozicije. Pre četvrt veka to su bili tenkovi, danas su sredstva javnih preduzeća, rekao je Jeremić novinarima u Skupštini Srbije.

Potrebno nam je državno i narodno jedinstvo i ja ću se ponašati kao predsednik Srbije tako da ne delim građane i narod, predočio je Jeremić i napomenuo da su građani prošli „kroz toliko toga“ da nema ni vremena, ni prava da se dele.

Moj poziv građanima je da glasaju onako kako se osećaju. Oni koji smatraju da zaslužuju bolje, da smatraju da Srbija zaslužuje bolje treba da izađu na izbore. Ko ne izađe na izbore daće glas za nastavak ovoga što imamo, a ja mislim da građani to ne zaslužuju, ocenio je Jeremić.

Kandidujem se kako bih promenio sistem koji je davno prestao da radi u interesu građana. Kandidujem se, najavio je Jeremić, sa predsedničkim programom od 70 mera koje treba sprovesti u delo kako bi se živelo bolje i vratilo dostojanstvo narodu i državi.

Jeremić je kandidaturu predao u društvu sa predsednikom Udruženih sindikata Sloge Željkom Veselinovićem, predsednicom Novog udruženja penzionera Srbije Dragicom Minić i Vladimirom Markovićem, čiji su objekti srušeni u naselju Savamala.

Danas su samnom ljudi koji žive običnim životima. Nije život ono o čemu se priča na Kopaoniku. Sve je veći jaz između elita i običnog čoveka. Zbog toga se danas kandidujem, rekao je Jeremić.

Zahvalan sam mladima koji su me podržali, obespravljenim radnicima, penzionerima, onima čije su objekte rušili fantomi u Savamali, dodao je Jeremić.

Jeremić je rekao da nema još dogovora sa izbornim štabom Saše Jankovića o zajedničkom praćenju izbornog procesa.

Prema njegovim rečima, bilo bi važno učiniti sve kako bi integritet izbornog procesa bio odbranjen.

Ima puno toga što ukazuje na nepravilnosti, ali ima još vremena da se tako nešto promeni. Najvažnije je da glas naroda, glasovi građana budu na adekvatan način prebrojani, da se izborna volja ne dovode u pitanje, istakao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari