Jeremić: Srbija može da stigne Hrvatsku i Sloveniju 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi Srbija „u ovoj generaciji mogla da dostigne Sloveniju i Hrvatsku“ i da bude uređena evropska država, ali da je preduslov za to korenita promena sistema ogrezlog u korupciji ljudi na vlasti.

„Ako su mogle Hrvatska i Slovenija, onda sigurno može i Srbija. Države istočne Evrope, koje su sada u Evropskoj uniji, bile su u poređenju sa nama na dnu okeana pre 30 godina, kada smo mi krenuli da se samouništavamo, a sada je situacija obrnuta. Stvari toliko mogu da se promene za vreme jednog ljudskog života, a svet se sada kreće mnogo brže nego pre tri decenije“, rekao je Jeremić u Vladičinom Hanu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke

Jeremić je, kako prenosi pres služba te stranke, naveo da je pobeda na slobodnim izborima prvi korak ka promeni sistema, a da potom mora uslediti temeljna lustracija i oduzimanje imovine svima koji su se nezakonito obogatili i zloupotrebili funkcije.

„Nikome ko se ogrešio o javni interes nećemo dozvoliti da mirno spava. Oni su sada bahati jer misle da su se dovoljno obogatili da će, kada se promeni vlast, moći da kupe ulaznicu za novu rundu pljačke ili da kupe mir kako bi mogli nastave da uživaju u onome što su očerupali i opljačkali“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka garant da pljačkaši Srbije i njenih resursa neće moći da kupe mir.

„Obećavam da se neće izvući oni koji se danas bahate, a Narodna stranka drži reč. Narodna stranka će biti sledeća stranka koja će se izboriti za priliku da preuzme odgovornost za vođenje države. Mi nećemo dopustiti da današnji razbojnici prođu nekažnjeno“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je pandemija virusa korona u svetu izazvala „veći politički i ekonomski šok od pada Berlinskog zida“.

„Teška ekonomska kriza neće moći da se sakrije propagandom, krivotvorenjem i izvlačenjem iz konteksta podataka o ekonomskom rastu. Čak i da je umesto plagijatora i finansijskog malverzanta na mestu ministra finansija ekonomski genije, i njemu bi bilo teško da izađe na kraj sa okolnostima koje dolaze“, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će u Srbiji nezadovoljstvo građana „eksponencijalno rasti i ključati“ ove jeseni i zime, ali da to nije dovoljno za promenu vlasti.

„Uskoro će većina stanovništva, uprkos režimskoj propagandi, shvatiti nešto mora da se menja. Nezadovoljstvo će porasti toliko da će režim biti uzdrman i do tog trenutka moramo da ojačamo stranku do nivoa da možemo da preuzmemo odgovornost za savesno vođenje države“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Vladičin Han izabran je Slaviša Milenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari