Jeremić u Briselu: SZS novi neizbežni sagovornik, ništa više neće biti isto 1Foto: Filip Singer/EPA

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas u Briselu da „više ništa neće biti isto kao pre“, jer je međunarodna zajednica u Srbiji dobila novog „neizbežnog i legitimnog sagovornika“ posle dogovora opozicije i građana o zajedničkom nastupu i usaglašavanju ciljeva protesta koji se šire po celoj zemlji.

„Svetlo je u Srbiji konačno upaljeno i režim više neće biti u stanju da iskrivljuje činjenično stanje u svojim međunarodnim nastupima. Zaključak godišnjeg izveštaja Fridom hausa da Srbija više nije slobodna zemlja ne iznenađuje naravno nikoga ko u njoj živi, no neće proći mnogo vremena dok toga ne postane svestan i čitav svet“, rekao je Jeremić agenciji Beta.

Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas danas u Evropskom parlamentu u Briselu učestvuju na skupu „Proces Evropske integracije Srbije“, u organizaciji Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE).

Planiran je i sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

„Danas smo naše stavove predstavili u Evropskom parlamentu i nastavićemo sa živom diplomatskom aktivnošću – sa obe strane okeana. Neposredni cilj nam je da informišemo svetsku javnost i sve relevantne međunarodne činioce o zabrinjavajućoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i da im predstavimo postignuti Sporazum sa narodom“, naveo je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je istakao da zajednička mirna borba opozicije i građana za slobodu i obnovu demokratije neće biti ni laka ni jednostavna, ali da nakon uspostavljanja jedinstva antirežimskih snaga nema nikakve sumnje da će biti uspešno okončana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari