Jeremić upozorio Selakovića da pazi kakvim se ljudima okružuje 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić apelovao je danas na ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića da povede računa“ o tome kakvim se ljudima okružuje koji se iz poltrona u Selakovićevoj kancelariji naglo transformišu u „neotesane grubijane“ koji sebi podređene tretiraju na ivici mobinga.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić apelovao je danas na ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića da „povede računa“ o tome kakvim se ljudima okružuje i da se kloni ljudi bez integriteta, koji se iz poltrona u Selakovićevoj kancelariji naglo transformišu u „neotesane grubijane“ koji sebi podređene tretiraju na ivici mobinga.

„Neću se osvrtati na sadržaj neotesanog teksta koje je potpisao Vaš činovnik, za koji ste svesni da obiluje neistinama. Ja znam da vi intimno cenite moj rad na mestu ministra spoljnih poslova Srbije – niste se snebivali da mi to otvoreno kažete, i to pred svedocima, u mom kabinetu predsednika Generalne skupštine UN 2013. godine u Njujorku“, naveo je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

U odgovoru na tekst pomoćnika ministra spoljnih poslova Vladimira Marića u listu „Politika“, Jeremić je zahvalio Selakoviću na tome, kao i na glasu prilikom odlučivanja Vlade Srbije o njegovoj kandidaturi za Generalnog sekretara UN 2016. godine.

Jeremić, koji je bivši ministar spoljnih poslova Srbije i bivši predsednik Generalne skupštine UN, prvo je napisao otvoreno pismo Selakoviću, objavljeno u listu „Politika“, na koje je umesto Selakovića odgovorio Marić.

Jeremić je naveo da, kada je reč o Kosovu i Metohiji, razume da su Selakoviću ruke u velikoj meri vezane Vašingtonskim sporazumom, čijom se tačkom 15 Srbija u narednih godinu dana obavezala na „uzdržavanje od formalnog ili neformalnog zahteva bilo kojoj naciji ili međunarodnoj organizaciji da ne prizna Kosovo (Prištinu) kao nezavisnu državu“.

„Zauzvrat, prištinske vlasti su pristale samo na jednogodišnji moratorijum na podnošenje zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama – ali ne i na lobiranje za bilateralna priznanja i uspostavljanje diplomatskih odnosa“, dodao je Jeremić.

„Da li je vaš predsednik u Vašingtonu na to pristao svesno, ili je po sredi grub previd srpske delegacije koja u svom sastavu nije imala nijednog profesionalnog diplomatu, verovatno nikada nećemo saznati“, naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da je spoljna politika u današnjem globalizovanom svetu jedna od najvažnijih alatki napretka i odbrane nacionalnih interesa, pogotovo za države veličine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari