Jeremić: Vučić insistirao da se bije i odbio TV duel 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je da je sa još tri čelnika te stranke došao u Predsedništvo Srbije danas kako bi pokazali predsedniku Aleksandru Vučiću da ga se „ne boje“ i da ga pitaju „da li je normalan kada poziva ljude na tuču“.

„Uredno smo se prijavili na portirnicu, obezbeđenje je bilo profesionalno i ljubazno, pozvalo je kabinet predsednika, i Vučić je nekoliko minuta kasnije sišao, ali vidno rastrojen. Uneo mi se u lice i počeo da viče na mene i upućuje najgore uvrede. Za to postoji mnogo svedoka, te reči nisu za javni diskurs i televiziju. To su bile lične i političke uvrede i pretnje“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je Vučić „insistirao na tome da hoće da se bije“.

„Pozivao me je da ga udarim, a ja sam ga pozvao da izađemo napolje. On nije pristao, i onda sam mu predložio da pričamo na televiziji. Vučić je to eksplicitno odbio, rekao je da je da neće“, naveo je Jeremić.

Jeremić, potpredsednici Narodne stranke Miroslav Aleksić i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić, bili su danas u Predsedništvu Srbije nakon što ih je Vučić juče javno pozvao na tuču.

U zgradi Predsedništva umalo nije došlo do incidenta kada je delegacija Narodne stranke zatražila prijem kod predsednika Aleksandra Vučića koji ih je juče pozvao da odmere snagu sa njim.

U zgradi Predsedništva umalo nije došlo do incidenta kada je delegacija Narodne stranke zatražila prijem kod predsednika Aleksandra Vučića koji ih je juče pozvao da odmere snagu sa njim.

Nakon što su izašli iz Predsedništva, Jeremić je opisao šta se dešavalo u zgradi.

„Vučić je sišao, sa četvoricom ili petoricom iz obezebeđenja i počeo da se trese i dere i unosi u lice. Drao se ‘Ajde, bij me’. Oko njega je bilo obezbeđenje. Pitao sam ga gde hoće. Ali nije smeo da izađe napolje. Psovao je i vređao, vikao i pretio Aleksiću. Meni je rekao ‘lopužo’. Ja sam njemu ‘izdajniče’. Pitao sam ga da li sme to da kaže na RTS i pred kamerama. On je rekao da ne sme“, opisao je Jeremić.

Vučić je juče povodom najava iz Narodne stranke da će se prema pripadnicima SNS, nakon njihovog odlaska sa vlasti sprovesti „politički revanšizam“, rekao da će se, ako zakažu kada i gde, on odazvati i doći „sam protiv petorice“ iz rukovodstva Narodne stranke, koji pozivaju na „linč“.

„Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite“, poručivao im je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari