Jeremić: Vučić se prizemno sveti legendarnom Đorđu Marjanoviću 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić danas je najoštrije osudio odluku lokalne vlasti u Kučevu da promeni naziv Centra za kulturu koji je nosi ime poznatog pevača Đorđa Marjanovića.

„Poslušnici Aleksandra Vučića u Kučevu sramno pokušavaju da ukaljaju nacionalnu legendu Đorđa Marjanovića. Odluka o promeni naziva centra nije samo znak nepoštovanja prema jednom od naših najvećih pevača, nego i čin osvete zbog opozicionog delovanja njegovog sina Marka Marjanovića“, rekao je Jeremić.

Jeremić je podsetio da je Đorđe Marjanović pre više od 15 godina ostavio otisak šake u holu Centra za kulturu u Kučevu i na taj način prihvatio čast koju su mu na referendumu ukazali njegovi Kučevljani.

„Sada, međutim, vlast oličena u Vučićevim sledbenicima želi da uništi sve što podseća na veličinu naše nacionalne legende. Ako ne poštujemo velikog Đorđa Marjanovića i sve što je on uradio, ako ne poštujemo jednog od simbola nacionalne kulture, kako možemo da očekujemo od te vlasti da poštuje ostale građane“, upitao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Đorđe Marjanović „veći i od naprednjaka i od onoga kome se klanjaju i čije ideje sprovode“.

„Veličinu Đorđa Marjanovića ne mogu i neće ugroziti bahatost i primitivizam naprednjaka. Oni će uskoro postati prošlost koju ćemo na sledećim izborima ispratiti zviždukom u osam“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari