Jerkov: Izjava vlasnika Megatrenda o studiranju ministra Stefanovića otvara probleme 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da izjava vlasnika Megatrend univerziteta Miće Jovanovića o studiranju ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića „otvara probleme“ u visokoobrazovnom sistemu i ukazuje na „obilje kršenja zakona“ od strane nadležnih organa, Ministarstva prosvete i tužilaštva.

Jovanović je za televiziju N1 u petak kazao da je Nebojša Stefanovića koji je diplomirao u „Megatrend International Expert Consortium Limited“ iz Londona, morao da polaže diferencijalne ispite kako bi mu Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu tu diplomu 2005. priznao kao fakultetsku.

„Javnost mora dobiti odgovore od Stefanovića kada, gde i kod kojih profesora i pred kojim studentima je polagao ove ispite, a prosvetna inspekcija dužna je da hitno istraži njegov studentski dosije, kao i dosijee svih drugih studenata koji su ‘studirali’ u ovoj firmi“, napisala je Jerkov u izjavi.

Jerkov je dodala da je Stefanović „posle sumnjivog sticanja ove diplome“, doktorirao na srpskom jeziku „pred tri člana komisije koji ne govore srpski“, i optužila ga da je „ukrao tudju intelektualnu svojinu, kao i ministar finansija Siniša Mali“.

„Očigledno je da ministar prosvete Mladen Šarčević i u ovoj stvari smatra da je partijska knjižica njegovih stranačkih ‘pajtosa’ zaštita od primene svih zakona i da nema nameru da istraži ni slučaj Nebojše Stefanovića, baš kao što, suprotno zakonu, odbija da vrati devet žena otpuštenih iz Visoke medicinske škole u Ćupriji da bi se zaposlili Martinović, Orlić i drugi funkiconeri Srpske napredne stranke, i baš kao što je ignorisao ceo cirkus oko neuspešne prodaje Megatrenda“, ocenila je Aleksandra Jerkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari