Jerkov: Ne znam zašto sam označena kao organizator neke kriminalne grupe 1Aleksandra Jerkov Foto: Medija centar (arhiva)

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je, nakon što je lider te partije Zoran Lutovac podneo protiv nje i još dva člana Glavnog odbora krivičnu prijavu zbog falsifikata, da ne zna zašto je označena kao organizator neke kriminalne grupe.

Jerkov je, u pismu partijskim kolegama, koje prenosi Blic, rekla da je saznala da je Lutovac tereti za kriminalno organizovanje i da „odbija da veruje da je to istina, da bi tako nešto učinio i na takav način se obračunavao sa bilo kim iz svoje stranke“.

Ukoliko se to stvarno desilo, krivična prijava protiv mene i nekoliko naših stranačkih kolega podneta je zbog toga što smo, kao i više od trećine članova Glavnog odbora, tražili sednicu, prvu ove godine, četiri meseca nakon što je za to istekao statutarni rok, konstatovala je ona.

Jerkov je istakla da joj je teško da razume zazloge zbog kojih je Lutovac smatra kriminalcem, kao i to što se od nje očekivalo da klima glavom i mirno posmatra dok DS polako nestaje, „dok se od stranke sa najjačom infrastrukturom pretvara u stranku sa više od 80 raspuštenih odbora“.

Prema njenom mišljenju, DS sve više liči na današnju Srbiju, „a komunikacija rukovodstva sa neistomišljenicima se ne razlikuje od Vučićeve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari