Jevtić: Razgovori i o pravnom okviru ZSO 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Trajno uspostavljanje mira je interes Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić i istakao da očekuje da se na narednim sastancima predstavnika Beograda i Prištine u Briselu razgovara i o pravnom okviru Zajednice srpskih opština (ZSO).

„Sve što doprinosi miru je ono što ohrabruje sve, a posebno Srbe koji žive južno od Ibra“, rekao je Jevtić za RTS komentarišući jučerašnji sastanak predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, u Briselu.

On je rekao da od narednih sastanaka očekuje konkretizaciju ranije dogovorenog, ali i onoga što će se tek naći na stolu.

„Najveća očekivanja su usmerena ka uspostavljanju ZSO, koja treba da doprinese rešavanju mnogih problema o kojima smo u više navrata govorili“, kazao je Jevtić koji je i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

Kada je reč o izradi statuta ZSO, Jevtić je rekao da ide dobrim tokom.

„Očekujem da se u narednim razgovorima u Briselu nađe kao tema i pravni okvir za ZSO, to je važan način na koji će se ona uspostaviti, jer mi želimo da imamo nešto novo, nešto više, drugačije – mogućnost da se u životnom smislu Srbi bolje organizuju“, objasnio je Jevtić.

Rok kada u Briselu treba da bude predstavljen nacrt statuta ZSO je 4. avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari