Jevtić: Šta je kompromisno rešenje? 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Stav Vašingtona je da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da za rešavanje pitanja Kosova ne postoje nikakvi vremenski rokovi, rekli su za Glas Amerike predstavnici Srpske liste, koji su se u Stejt departmentu sastali sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom.

Sastanak je trajao duže od uobičajenog, oko jedan sat, i kako su preneli predstavnici Srpske liste, bio je otvoren i produktivan. Razgovaralo se o odnosu Srba i Albanaca posle najnovijih incidenata na Kosovu, a predstavnici Srpske liste ističu da su SAD zainteresovane za dugoročno rešenje. Ipak, nisu otkrili da li im je u Stejt departmentu sugerisano kakvo bi to rešenje trebalo da bude.

„To je pitanje svih pitanja, oko toga šta to konačno kompromisno rešenje treba da sadrži, ako hoćete tako da formulišem. I na to pitanje trenutno nema konkretnog odgovora, a odgovor se može dobiti samo kroz dijalog“, rekao je za Glas Amerike potpredsednik Srpske liste, ali i potpredsednik Vlade Kosova Dalibor Jevtić.

„Niko vam danas ne može reći, ni ovde, niti bilo gde, e ovo će biti kompromisno rešenje“, dodao je Jevtić i naveo da se sve svodi na spekuliacije, „a ono što jeste činjenica je da je stav i naših sagovornika ovde u Vašingtonu i prethodno u Berlinu, da je kompromisno rešenje moguće postići kroz proces dijaloga i nikako drugačije“.

Predstavnici Srpske liste takođe su nagovestili da bi dijalog Beograda i Prištine u Brisleu trebalo da se nastavi krajem meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari