Joksimović Čepurinu: EU strateško opredeljenje Srbije 1Foto: Vlada Srbije

Ministar evropskih integracija u Vladi Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o odnosima dve države.

Oni su razgovarali i o procesu evropskih integracija Srbije, reformama koje se tokom pristupanja EU sprovode, situaciji u regionu i drugim značajnim temama.

Joksimović je podvukla da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, i istakla da nije dobro kreirati atmosferu u kojoj je Srbija stalno pod nekim pritiscima da se odredi, jer je naš strateški cilj jasan – EU integracije. To potvrđuje i poslednje istraživanje, u kome 49 procenata građana jasno podržava evropski put naše zemlje.

Naravno, kao ne velika zemlja Jugoistočne Evrope, u interesu je Srbije da zadrži i očuva dobre političke i ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, kao i sa svim drugim važnim globalnim silama, a u kontekstu složenih međunarodnih odnosa, naglasila je ministar. Ponovila je
da Srbija visoko ceni principijelnu podršku Rusije po pitanju KiM.

Ministar Joksimović upoznala je ambasadroa Čepurina sa procesom evropskih integracija Srbije. On je istakao da Ruska Federacija ceni nastojanja Beograda da sačuva dobre odnose sa Moskvom, u kontekstu složenih međunarodnih odnosa.

Govoreći o situaciji u regionu, Jadranka Joksimović i Aleksandar Čepurin saglasni su da je saradnja uslov njegove stabilnosti i razvoja i da bi svi trebalo da pokažu iskrenu posvećenost tom cilju. Srbija je, nedvosmisleno pokazala da je promoter regionalne saradnje čime aktivno doprinosi stabilnosti – što je važno za EU, ali i šire, istakla je Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari