Joksimović očekuje nova poglavlja 1Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas, u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom, očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti nova poglavlja u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Joksimović je zahvalila na snažnoj podršci koju Austrija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i istakla značaj nastavka jačanja bilateralnih odnosa sa svim državama članicama EU, imajući u vidu sve izazove sa kojima se Unija suočava.

Govoreći o migrantskoj krizi, sagovornici su se saglasili da sve države članice, ali i zemlje kandidati, moraju aktivnije da rade na stvaranju uslova za pronalaženje održivog i dugoročnog rešenja za problem izbeglica u Evropi.

Ajgner je pohvalio rezultate reformi koje sprovodi Vlada Srbije, pristup i angažman Srbije oko pitanja izbegličke krize, kao i odnos i ulogu Srbije u regionu.

On je naglasio važnost daljeg unapređivanja regionalne saradnje, kao i značaj rešavanja svih otvorenih pitanja na bilateralnom nivou.

Sagovornici su se složili da dobre političke odnose dve zemlje prate i dobri ekonomski odnosi, kao i da ima prostora za dalje unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti evropskih integracija, dodaje se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari