Joksimović učestvovala na ministarskom sastanku Strategije EU za Podunavlje 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će, kao nacionalni koordinator za IPA fondove, uložiti napor da se planovi za usmeravanje novca iz Ekonomsko-investicionog plana za region Zapadnog Balkana usklade, između ostalog, i sa prioritetima Strategije EU za Podunavlje.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Joksimović učestvovala na ministarskom sastanku Strategije EU za Podunavlje (EUSDR) održanom u sklopu 9. godišnjeg foruma, koji je ove godine organizovala Hrvatska, ali je zbog epidemiološke situacije, održan kao video-konferencija.

Joksimović je istakla značaj te strategije za Srbiju i ostale države učesnice i pozdravila usvajanje Ekonomsko – investicionog plana za Zapadni Balkan, čime je Evropska komisija pružila snažan i vrlo konkretan dokaz da taj region predstavlja područje od strateškog značaja za Uniju.

Zajedničko planiranje i koordinirano finansiranje kroz ovakve inicijative su neophodni za održivi i ubrzani razvoj regiona, a današnji sastanak država Podunavskog regiona značajan je korak ka postizanju tog cilja, navela je Joksimović, dodaje se u saopštenju.

Ministri regiona Podunavlja izrazili su današnjom izjavom odlučnost da odgovore na promene izazvane uticajem pandemije kovida-19 kroz promociju mera za obnovu društveno-ekonomskih kretanja u Podunavlju za dobrobit građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari