Joksimović: Više političkog takta između Ukrajine i Srbije 1Foto: EPA/OLIVER HOSLET

Ubuduće moramo pokazati međusobno više političkog takta jedni prema drugima, čak i u onim pitanjima oko kojih imamo različite stavove, izjavila je danas ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović.

Ona je razgovarla sa delegacijom Ukrajine, povodom nedavnih istupanja ukrajinskog ambasadora u Srbiji.

U razgovoru sa delegacijom koju čine predstavnici Ukrajine iz različitih institucija zaduženi za poslove pridruživanja Evropskoj uniji, Joksimović je izrazila uverenje da to neće značajnije poremititi naše dobre odnose.

Joksimović je na početku zahvalila Ukrajini na principijelnoj poziciji nepriznanja nezavisnosti Kosova, i ponovila principijelan stav Srbije oko priznavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Podsetila je da saradnja sa Ukrajinom u procesu evropskih integracija traje duži niz godina i da postoji potencijal za njeno intenziviranje.

Potvrdila je spremnost Srbije da prenese sopstvena iskustva iz procesa pristupanja, ukupnim pregovorima, specifičnim poglavljima, ali i korišćenju pretpristupnih fondova.

Članovi delegacije Ukrajine, koji su u studijskoj poseti Srbiji, istakli su da je svuda prepoznat napredak Srbije, politička posvećenost ali i sposobnost srpske administracije, te da su iskustva naše zemlje važna i dragocena za Ukrajinu.

Studijska poseta je organizovana u saradnji sa GIZ, nemačkom organizacijom za tehničku saradnju, saopšteno je iz kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari