Još nije određen datum posete Medvedeva 1

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas da još nije određen datum posete predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji i da takva vrsta posete zahteva ozbiljne pripreme.

Čepurin je, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio Dane Moskve u Beogradu, napomenuo i da Rusiju i Srbiju očekuje sednica međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju. On je dodao da će ta sednica biti održana u ruskom gradu Suzdalju, ali da ostaje još da se precizira datum.

Ruski ambasador je izrazio nadu i da će Dani Moskve u Beogradu od 3. do 7. oktobra proteći uspešno i da će izazvati veliku pažnju građana. Čepurin je podvukao i da naredne godine sledi održavanje Dana Beograda u Moskvi i da će to biti prilika za bolje upoznavanje ruskih građana sa Srbijom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da će u okviru Dana Moskve u Beograd doputovati i velika privredna delegacija i da će to biti prilika za jačanje ekonomske saradnje. On je dodao da će Dane Moskve pratiti i festival ruskih filmova, izložbe i koncerti.

Upitan da li će u čast posete ruskog predsednika Vlade Dmitrija Medvedeva u Beogradu biti održana vojna parada, Mali je odgovorio da ne zna i da nije upoznat sa pripremom te posete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari