Umesto da shvati da je to vreme prošlo njegovim odlaskom sa vlasti, Šutanovac se bavi projekcijom i polazi od sebe, pa misli da Vučić radi ono što su radili on i njemu slični, ali to je nemoguće, navodi se u pisanoj izjavi Jovanova.

Ne može onaj ko je uvek više vodio računa o tome šta kažu stranci da shvati da Vučić odgovara isključivo narodu u Srbiji i nikome drugom, naglasio je Jovanov.

Ne može onaj, dodao je Jovanov, ko je učestvovao u „šibicarskoj spoljnoj politici“ da shvati kako Vučić istu politiku vodi i u Beogradu, i u Moskvi, i u Briselu, i u Vašingtonu.

Ne može onaj ko se nudio da postane NATO dobrovoljac da shvati da je Vučićeva obaveza da vodi politiku vojne neutralnosti i da čuva današnju poziciju Srbije, kao slobodne i suverene države, jer je za takvu politiku dobio podršku ogromnog broja građana Srbije, predočio je Jovanov.

Ništa od toga Šutanovac ne može, ali bi mogao da objasni odakle mu satovi u vrednosti od više desetina hiljada evra, o čemu su javnost upoznali članovi njegove stranke, rekao je Jovanov.