Jovanov: Vučić nije kao Šutanovac 1

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je danas, reagujući na izjavu predsednika DS Dragana Šutanovca, da Aleksandar Vučić nikada nije dnevni red za sednice Vlade Srbije slao na odobrenje stranim ambasadama, niti je ikada ikoga od stranaca pitao šta treba da misli i radi.

Umesto da shvati da je to vreme prošlo njegovim odlaskom sa vlasti, Šutanovac se bavi projekcijom i polazi od sebe, pa misli da Vučić radi ono što su radili on i njemu slični, ali to je nemoguće, navodi se u pisanoj izjavi Jovanova.

Ne može onaj ko je uvek više vodio računa o tome šta kažu stranci da shvati da Vučić odgovara isključivo narodu u Srbiji i nikome drugom, naglasio je Jovanov.

Ne može onaj, dodao je Jovanov, ko je učestvovao u „šibicarskoj spoljnoj politici“ da shvati kako Vučić istu politiku vodi i u Beogradu, i u Moskvi, i u Briselu, i u Vašingtonu.

Ne može onaj ko se nudio da postane NATO dobrovoljac da shvati da je Vučićeva obaveza da vodi politiku vojne neutralnosti i da čuva današnju poziciju Srbije, kao slobodne i suverene države, jer je za takvu politiku dobio podršku ogromnog broja građana Srbije, predočio je Jovanov.

Ništa od toga Šutanovac ne može, ali bi mogao da objasni odakle mu satovi u vrednosti od više desetina hiljada evra, o čemu su javnost upoznali članovi njegove stranke, rekao je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari