Jovanović: Beograd oštećen za 341 milion evra 1Foto: Narodna stranka

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda zahteva hitno poništavanje očigledno nameštenog tendera za prodaju PKB-a, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Ova odbornička grupa upozorava sve učesnike tendera da će snositi zakonom predviđene posledice za svesno kršenje propisa Republike Srbije.

Ne može biti legalan i legitiman tender za koji se godinama unapred znalo da je pobednik arapska „Al Dahra“, koja je uostalom i bila jedini ponuđač – sa ponudom gotovo ravnom minimalnoj propisanoj, navodi je predsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ upozorava naprednjačku vlast u Beogradu da će u slučaju prodaje PKB-a snositi posledice za nanošenje ogromne materijalne štete gradu.

Grad Beograd je do 2016. godine bio vlasnik svih akcija PKB-a, a onda je neshvatljivom, suludom i nerazumnom odlukom odbornika SNS-a u skupštini grada sve poklonjeno republičkoj vladi.

Prema konsolidovanom izveštaju o poslovanju PKB-a usvojenom 2018. godine, njegova vrednost je 526 miliona evra. Ako se oduzmu dugovi od 80 miliona evra, to iznosi je 446 miliona evra. Razlika između ove i cene dobijene na nameštenom tenderu je 341 milion evra.

Odlukom o odricanju od akcija 2016. godine i nameštenim tenderom kojim je dobijena četiri puta manja cena od realne, Beograđani su oštećeni za 341 milion evra. Za te pare, svaka gradska opština je mogla da dobije po dva doma zdravlja, dve škole i dva nova obdaništa, zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari