Jovanović: Da li je normalno da za gondolu bude predviđeno 420, a za vrtiće 410 miliona 1Foto: Narodna stranka

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pozvao je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da građanima objasni „da li je normalno“ da u gradskom budžetu za 2020. godinu za „nelegalnu“ gondolu bude predviđeno 420 miliona dinara a za gradnju novih vrtića 410 miliona.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, upitao je Vesića „zašto je lagao“ da će u budžetu za narednu godinu gradske opštine imati više novca kada je po njegovim rečima, ta suma „u dinar“ jednaka sumi iz ove godine i iznosi 12,96 milijardi dinara.

„Pitam Vesića kako je moguće da je za jarbol u gradskom budžetu za sledeću godinu predviđeno 307 miliona dinara a za izgradnju nove autobuske stanice, koja je trebalo da bude završena u septembru ove godine, samo 204 miliona“, rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade Skupštine Beograda uoči nastavka sednice o predlogu gradskog budžeta za 2020. godinu.

Navodeći da investicije čine 17,39 odsto planiranog budžeta za narednu godinu a da su 2013. godine, pre dolaska SNS na vlast, činile 33,65 odsto budžeta Beograda, šef odbornika SzS je kazao da je budžet gradskog Sekretarijata za javni prevoz za narednu godinu „rekordan“ i da iznosi 37 milijardi dinara, a da je za projekat beogradskog metroa predviđeno „nula“ dinara.

„Nema ni idejnog projekta iako je predsednik SNS Aleksandar Vučić obećavao da će prva linija metroa biti završena do 2022., čak do kraja 2021. godine“, naveo je Jovanović.

On je upitao zamenika gradonačelnika „odakle mu pravo da planira prodaju gradske imovine u vrednosti od 12,38 milijardi dinara“.

„To Vesiću nije vaša već imovina koju su stvarale generacije Beograđana i koje nisu ni sanjale da će jednog dana to da netransparentno rasprodaje Goran Vesić“, naveo je šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

Jovanović je pozvao Vesića i da preduzme odgovornost za to što je, kako je naveo, ulici u glavnom gradu, koja je nosila ime „heroja antifašističke borbe Stevana Filipovića“, dodeljeno ime „ustaškog zločinca Emila Perške“.

„Čujem da je Vesić rekao da nema veze sa tim i da o tome odlučuje Komisija za imenovanje ulica i trgova. Podsetiću vas da u toj komisiji sedi zamenica predsednica Skupštine Beograda Andrea Radulović, perjanica SNS, kojoj Vesić daje jasne instrukcije. Kad se napravi brljotina, muški je preuzeti odgovornost a ne govoriti da nemate veze sa odlukama vladajuće većine“, kazao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari